Dacă se vrea, se poate! Trenurile care aduc elevii la școală, la Șimleu, circulă din nou

La mai puțin de o săptămână de când Graiul Sălajului a scris, în exclusivitate, despre copiii din Marca, Ip, Cosniciu și Nușfalău care nu au cu ce să ajungă la liceu, la Șimleu Silvaniei, și am cerut clarificări din partea reprezentanților Guvernului în teritoriu, problema a fost rezolvată.

Luni, 12 septembrie, Instituția Prefectului a anunțat că CFR Călători a reintrodus în circulaţie trenurile de transport persoane de pe rutele Săcuieni Bihor – Şimleu Silvaniei – Sărmăşag – Jibou şi Oradea – Şimleu Silvaniei – Jibou.

“Reprezentanţii CFR Călători au confirmat, luni, pentru Instituţia Prefectului Sălaj, faptul că începând cu această dată (12 septembrie) au fost reintroduse în circulaţie trenurile de transport persoane de pe rutele Săcuieni Bihor – Şimleu Silvaniei – Sărmăşag – Jibou şi Oradea – Şimleu Silvaniei – Jibou.

Prefectul judeţului Sălaj a convocat, luni, o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, Inspectoratului Şcolar Judeţean, operatorilor de transport judeţean de persoane, CFR Călători şi primăriilor din Şimleul Silvaniei şi comunelor limitrofe, pentru a analiza problema transportului elevilor din zona Şimleu Silvaniei, care fac naveta la unităţile de învăţământ din acest oraş.

Reprezentantul principalei companii de transport intrajudeţean ce operează pe o parte din rutele din zonă a precizat că, în condiţiile în care trenul de călători ce circula pe ruta Suplacu de Barcău – Şimleu Silvaniei a fost anulat în prima săptămână de şcoală, microbuzele companiei nu au putut prelua, în primele zile, toţi elevii care mergeau la Şimleu Silvaniei. Ulterior însă, această problemă a fost rezolvată, prin suplimentarea mijloacelor de transport.

În condiţiile reluării transportului feroviar, elevii care fac naveta se pot deplasa la Şimleu Silvaniei cu trenul”, a anunțat Instituția Prefectului Sălaj.

În 9 septembrie, Graiul Sălajului a scris despre zecile de copii din comuna Marca, elevi la liceele din Șimleu Silvaniei, la care se adaugau și alți elevi navetiști din Ip, Cosniciu și Nușfalău, care nu aveau mijloace de transport spre școală.

De când au început cursurile, s-au descurcat cum au putut, cu ocazie, duși de părinți cu mașinile peste numărul legal de locuri, ori, dacă aveau noroc, într-un microbuz de 16 locuri al unei firme private de transport, contractată de rafinăria de la Suplacu de Barcău pentru transportul angajaților.

Problema transportului elevilor la Șimleu, adusă în atenția noastră de părinții copiilor, care ne-au cerut ajutorul, a apărut după ce singurul tren de călători cu care elevii au făcut naveta până în vara acestui an pe ruta Porț-Șimleu a fost scos din circulație.

Am cerut lămuriri de la prefectul Dari Toma, care a promis că va căuta soluții.

Am primit asigurări că problema s-a rezolvat din prima zi a acestei săptămâni.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *