ianuarie 31, 2023

Cutremur puternic în zona Vrancea, în această dimineață

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat în această dimineață că s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,3, la ora 6.50, în zona seismică Vrancea.

”În ziua de 03.11.2022, 06:50:26 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZĂU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.3, la adâncimea de 147.5 km (soluție revizuită). Intensitate epicentrală: V. Cutremurul s-a produs la 74km E de Brașov, 76km NE de Ploiești, 116km V de Brăila, 118km V de Galați, 119km S de Bacău, 126km N de București, 151km NE de Pitești, 188km E de Sibiu, 190km N de Ruse, 199km SV de Iași”, transmite INFP, pe pagina oficială.

Inițial, magnitudinea anunțată a fost 5.5, dar apoi a fost revizuită la 5.3. Nu au fost anunțate apeluri la 112. 

”Este un seism normal pentru Vrancea. De obicei, la câțiva ani se produce un cutremur la magnitudinea între 5 și 6 pe zona respectivă. Nu ne așteptăm la replici, seismele de genul acesta din Vrancea nu produc replici”, a declarat, pentru Digi24, Constantin Ionescu, directorul INFP.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut