Cutremur pe piața asigurărilor din România! Sutele de milioane de euro care lipsesc vor fi plătite de stat. De fapt, de către asigurați

Este un adevărat cutremur pe piața asigurărilor din România! Liderul pieței asigurărilor, compania Euroins, ar urma să intre în insolvență.

Consiliul ASF a decis să ridice autorizația companiei Euroins, care intră, conform legii, în insolvență. Sutele de milioane de euro care lipsesc vor fi plătite de FGA, adică de stat – de fapt, de către asigurați, anunță publicația Libertatea.

Potrivit sursei citate, joi, 16 martie, Consiliul ASF a votat în unanimitate nota de intrare în insolvabilitate a companiei Euroins, conform surselor care sunt familiare cu decizia și care au vorbit sub condiția confidențialității.

A patra insolvență a liderului RCA în ultimii 8 ani

Aceasta este a patra insolvență a liderului RCA în ultimii 8 ani, situație unică pe orice piață majoră, pe care statul o supraveghează și controlează, conform legii.

În 2015 a intrat în insolvență Astra. Un an mai târziu, în 2016, a fost urmată de Carpatica.

În 2021 a intrat în insolvență City Insurance,  iar acum a venit rândul Euroins.

Sursa informatiilor bugetul.ro

Cei care au asigurare la Euroins trebuie să știe că, pentru moment, nu li se întâmplă nimic. Asigurarea lor rămâne valabilă până la data expirării. Problema apare la cei care vor fi loviți de șoferi care au polițe RCA la Euroins. Următorii pași: Fondul de Garantare urmează să preia activitatea Euroins. Apoi ASF trebuie să ceară în instanță decizia de insolvență, iar ulterior de faliment. Apoi se pot depune cererile de plată.   Plățile se vor face abia la 60 de zile după ce decizia va fi publicată în Monitorul Oficial.  

1 thought on “Cutremur pe piața asigurărilor din România! Sutele de milioane de euro care lipsesc vor fi plătite de stat. De fapt, de către asigurați

  1. Nu ne miră, în acestă putrădă democrație, menținută în vârful baionetelor americane, se fură în draci. Deloc întâmplător, în ultima sută de ani am avut 4 dictaturi !

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut