Cutremur in Salaj, ieri la ora 6.22

0
84

Un cutremur cu magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter s-a produs ieri dimineata, la ora 6.22, în judetul Salaj, potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP).

rn

 

rn

Este vorba despre un seism de mica adancime. Cutremurul a avut loc la o adâncime de numai 5 kilometri, in estul judetului, in apropiere de Ileanda, la granita cu judetele Cluj si Maramures. Localitatile cele mai apropiate de epicentru din judetele vecine au fost Tîrgu Lapus (16 km), Dej (18 km), Gherla (30 km), Cavnic (35 km) si Baia Sprie (39 km).
Ultimul cutremur in Salaj a avut loc pe data de 7 mai 2016, la ora 6 si sapte minute si 48 de secunde, tot de intensitate mica. Magnitudinea de doar 2,4 grade si intensitate de 1 au facut ca nimeni sa nu observe ca s-a zguduit pamântul. Potrivit coordonatelor INFP, epicentrul a fost în comuna Poiana Blenchii, mai exact în satul satul Falcusa, la o adâncime de doi kilometri. “n aceasi zona a avut loc si cutremurul de ieri.
În luna septembrie s-au produs în România opt cutremure cu magnitudini între 2 si 3,5 grade pe scara Richter, în timp ce în luna august au avut loc patru cutremure cu magnitudini peste 4, cel mai mare având 4,9 grade pe Richter.
Cea mai puternică miscare seismică din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în judetul Buzau, la ora 17.08, si a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, cutremurul fiind resimtit si la Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.