noiembrie 27, 2022

Curtea Consitutionala a validat referendumul pe Justitie

Referendumul pe Justitie a fost validat, joi 27 iunie, de catre judecatorii Curtii Constitutionale. Acestia au votat In unanimitate, ca referendumul cerut si initiat de catre Presedintele RomAniei Klaus Iohannis, a îndeplinit toate conditiile constitutionale. De altfel Presedintele a declarat ca decizia Curtii Constitutionale prin care a validat rezultatul referendumului pe justitie din 26 mai, obliga toate fortele politice "sa puna de urgenta în aplicare votul cetatenilor".

rn

Reamintim ca la prima întrebare din cadrul referendumului, privind interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie, numarul voturilor valabil exprimate la raspunsul "da" a fost de 6.459.383, iar pentru "nu" au votat un numar de 1.059.678 persoane. Numarul voturilor declarate nule a fost de 403.530.

rn

La cea de a doua întrebare a referendumului pe justitie, referitoare la interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta în domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare, corelata cu dreptul altor autoritati constitutionale de a sesiza direct CCR cu privire la ordonante, numarul voturilor valabil exprimate la raspunsul "da" a fost de 6.477.865, iar pentru "nu" au votat 1.038.916. Numarul voturilor declarate nule a fost de 407.088.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *