Cursuri online până anul viitor

0
289

Elevii din România vor reveni la școală cel mai devreme în 11 ianuarie 2021, potrivit hotărârii adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și calendarului școlar. Așadar, cursurile unităților de învățământ continuă online, în toată țara, până în data de 22 decembrie 2020, când elevii intră în vacanța de iarnă.

Hotărârea a fost semnată de premierul demisionar Ludovic Orban cu puțin timp înainte de a-și depune mandatul și prevede suspendarea cursurilor până în 22 decembrie.

„Se aprobă prelungirea suspendării activității cursurilor care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem online pentru perioada 9 decembrie -23 decembrie 2020”, prevede textul Hotărârii CNSSU. Această măsură este motivată de evoluția situației epidemiologice la nivel național până în data de 7 decembrie, precum și de solicitarea venită din partea Ministerului Educației și Cercetării în acest sens.

„Luăm în considerare creșterea numărului de persoane infectate la nivel național, precum și creșterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacțiunea intensă și mobilitatea persoanelor. Toate acestea sunt aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ-teritoriale și asupra sistemului sanitar” ,scrie în solicitarea MEC.

Paradoxal, aceste argumente contrazic datele generale publicate de autorități zilele trecute. „În ultimele săptămâni numărul de persoane infectate zilnic a scăzut semnificativ. Scăderea numărului de cazuri noi se poate constata peste tot în Europa. Nu numai noi am luat măsurile juste, corecte. Scăderea e o realitate în Europa și din fericire suntem și noi pe tendința de scădere”, afirma chiar președintele Klaus Iohannis, în săptămâna premergătoare alegerilor parlamentare.

Reamintim că toate unitățile de învățământ preuniversitar de pe teritoriul României sunt închise fizic din 9 noiembrie, iar miercuri, 9 decembrie, expiră perioada de 30 de zile prevăzută de Ordinul de Ministru prin care s-a instituit această măsură. Pe baza Hotărârii CNSSU, Ministerul Educației și Cercetării prelungește suspendarea cursurilor față în față până în 23 decembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.