Cursuri de formare profesională gratuite pentru șomerii sălăjeni

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj va organiza anul acesta 30 de cursuri de calificare sau recalificare profesională. Aceste programe vor fi organizate gratuit, pentru un număr de 420 persoane aflate în evidenţa instituției.

Se vor face cursuri pentru agent de securitate (1 curs), ajutor de bucătar (2), bucătar (1), cameristă (1), coafor (1), competenţe antreprenoriale (2), competențe de comunicare în limba română şi în limba maternă în cazul minorităţilor naţionale (1), confecţioner asamblator articole din textile (1), contabil (2), electrician în construcţii (1), femeie de serviciu (2), frizer (1), infirmieră (1), instalator instalații tehnico-sanitare și de gaz (1), îngrijitor bătrâni la domiciliu (2), îngrijitor spaţii verzi (3), lucrător comercial (2),manichiurist pedichiurist (1), ospătar, chelner, vânzător în unităţi de alimentaţie (1), programator ajutor (1), referent resurse umane (1) şi sudor (1).

Şomerii aflaţi în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj se pot înscrie în această perioadă pentru a participa gratuit la cursuri. Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, inclusiv cele pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii.

Șomer este persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: este în căutarea unui loc de muncă de la vârsta de minimum 16 ani şi până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare; starea de sănătate şi capacităţile fizice şi psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci; nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă, în vigoare (660 lei); este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, daca s-ar găsi un loc de muncă.

Persoanele interesate pot obține mai multe informații la sediul AJOFM Sălaj, compartimentul formare profesională, sau la tel: 0260.612.463.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *