Cursuri de formare profesionala gratuite pentru beneficiarii Masurilor 112 si 141

Beneficiarii Masurii 112 – „Instalarea tinerilor fermieri” – si a Masurii 141 – Sprijin pentru fermele de semi subzistenta – vor avea parte de cursuri gratuite de formare profesionala incepand de la sfarsitul lunii iunie 2014, a precizat Anca Costache, director in Ministe-rul Agriculturii. Acest tip de pregatire teoretica si practica face obiectul a sase proceduri de achizitie publica si cuprinde domenii cum sunt managementul exploatatiilor agricole, contabilitatea fermei, protectia mediului, agricultura ecologica etc.
Chiar daca Masura 141 nu mai este inclusa in noul Program National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, majoritatea beneficiarilor urmeaza a primi transa a treia, a patra si a cincea de bani pe proiectele aprobate in PNDR 2007 – 2013. Si tinerii fermieri care urmeaza a primi transa a doua de bani pe Masura 112 sunt obligati sa urmeze cursurile de formare profesionala. Pentru beneficiarii Masurii 141 s-a luat decizia regionalizarii cererii de oferta pentru formarea profesionala, astfel incat fermierilor sa li se faciliteze  accesul la cursuri in functie de domiciliul acestora. Fermierii salajeni, facand parte din Regiunea Nord-Vest, se vor forma profesional la Satu Mare.

40 de ore de teorie si practica
Conform spuselor oficialului Ministerului Agriculturii, participantii la cursuri vor bene-ficia de 40 de ore de pregatire, cate opt ore in fiecare zi. 12 ore vor fi alocate stop_coloanainstruirii beneficiarilor celor doua masuri pe tematica managementul exploatatiilor agricole, alte 12 ore vor fi alocate tematicilor de contabilitate. Patru ore de instruire vor fi alocate agricultu-rii ecologice, alte patru ore de instruire vor fi disponibile pe tematica protectiei mediului. In sfarsit, opt ore de instruire vor fi alocate practicii intr-o ferma, institutie de cercetare, baza practica a unei institutii de invatamant agricol.

Fermierii vor fi

contactati din oficiu
Beneficiarii masurilor vizate vor fi contactati din oficiu de furnizorii de formare profesionala, care vor semna contracte de servicii. Directia Agricola Salaj dispune de baza de date cu beneficiarii Masurilor 112 si 114 care trebuie sa urmeze cursuri de formare profesionala, urmand ca aceste date sa fie puse la dispozitia furnizorilor de formare profesionala. Cursurile sunt gratuite si acopera integral cheltuielile de instruire, transport, cazare, masa, respectiv materiale didactice necesare desfasurarii cursurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *