ianuarie 29, 2023

Cursuri de formare profesională adaptate realităților pieței

Pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri local, dar și al sălăjenilor aflați în căutarea unei slujbe sau a unei calificări profesionale suplimentare, Camera de Comerț și Industrie Sălaj organizează din acest an, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș, o serie de cursuri de formare profesională.

Acestea se adresează atât persoanelor cu studii medii, cât și celor cu studii superioare și sunt adaptate cerințelor actuale de pe piața muncii. Ținând cont de contextul pandemic, dar și pentru o mai ușoară accesibilitate, metoda de desfășurare a cursurilor este online.

Zilele trecute, la Zalău, a avut loc o întrevedere între președintele Camerei de Comerț și Industrie Sălaj, Paul Morar, și președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș, discuțiile principale vizând îmbunătățirea gamei de servicii oferite și identificarea de noi acțiuni menite să vină în sprijinul antreprenorilor din cele două județe.

“Organizarea acestor cursuri de formare profesională, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș, se înscrie în seria acțiunilor pe care le desfășurăm pentru a sprijini mediul de afaceri local. Lipsa forței de muncă, în special a calificărilor solicitate de angajatori, e una din cele mai frecvente probleme semnalate de antreprenorii sălăjeni. Cursurile pe care le organizăm au rolul de a rezolva, în măsura posibilităților, această criză a muncitorilor calificați. Scopul nostru este să promovăm și să susținem antreprenoriatul, pentru a stimula astfel dezvoltarea și competitivitatea companiilor sălăjene. De altfel, Camera de Comerț și Industrie Sălaj este parte a unei colaborări între organizațiile patronale din județ și Consiliul Județean, rolul acesteia fiind identificarea de soluții în vederea accelerării investițiilor în Sălaj”, spune Paul Morar, președintele Camerei de Comerț și Industrie Sălaj.

“Ca de fiecare dată, discuțiile cu președintele CCI Sălaj, Paul Morar, au fost de bun augur, fiind reiterată de ambele părți dorința de colaborare pe partea de cursuri – pregătire profesională, respectiv alte acțiuni care pot promova și susține comunitatea de business căreia ne adresăm prin rolul și serviciile noastre”, afirmă Florentin Tuș, președintele CCI Maramureș.

Printre cursurile oferite sălăjenilor de Camera de Comerț și Industrie Sălaj se numără cele de contabil, responsabil GDPR, responsabil de mediu, agent dezinfecție, deratizare, dezinsecție, expert achiziții publice, inspector în domeniul SSM, inspector resurse umane, arhivar.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut