octombrie 4, 2022

Prefecții și subprefecții din țară, trimiși la cursuri de formare

Ministerul Dezvoltării anunță că încep cursurile de formare specializată pentru funcțiile de prefect și subprefect. Acestea sunt organizate de Institutul Național de Administrație, în perioada iunie – decembrie.

Programul de formare specializată se adresează exclusiv persoanelor numite, la data înscrierii, într-o funcție de demnitate publică de prefect sau de subprefect.

Potrivit legislației, poate fi numită în funcția de prefect, respectiv de subprefect persoana care a absolvit programe de formare specializată în vederea numirii într-o funcție de prefect sau subprefect, organizate de Institutul Naţional de Administraţie.

„Prin excepție (…) poate fi numită în funcţia de prefect, respectiv de subprefect o persoană care nu a absolvit programele de formare specializată, cu condiția ca în termen de maximum 2 ani de la data emiterii actului de numire în funcție să absolve un astfel de program”, prevede legislația.

Persoanele interesate se pot înscrie în perioada 8 iunie – 24 iunie.

La nivelul județului Sălaj, potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, nici prefectul Dari Toma, nici subprefectul Virgil Țurcaș nu au absolvit acest program de formare specializată. Deși nu s-au înscris încă, cel mai probabil vor participa la curs în actuala sesiune. Subprefectul Florin Florian a urmat acest curs în 2018, atunci când a deținut funcția de prefect al județului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.