decembrie 5, 2022

"Curajul mamei mele": povestea unei femei, singurul supravietuitor al unei deportari din august 1944

Salajenii sunt invitati la teatru. Evenimentul va avea loc miercuri, 22 ianuarie 2020, la 19:00, la Casa Municipala de Cultura Zalau si este organizat de Teatrul Nomad.
Durata spectacolului este de 75 min. Pret bilete: 25 Ron.
Pensionarii si elevii beneficiaza de un bilet gratis pentru fiecare bilet achizitionat.
"Istoria e nedreapta cu biografiile mici, nu insa si Teatrul. El poate sa le preia si sa le redimensioneze metaforic, conferindu-le anvergura istorica. Holocaustul ca "poveste personala" este tema propusa de celebrul dramaturg.
Povestea singurului supravietuitor al unei deportari din august 1944, Budapesta: din 4000 de persoane, doar o femeie reuseste sa se intoarca din bratele mortii, sa iasa din fumul ce plutea greu deasupra Auschwitz-ului".
"CURAJUL MAMEI MELE", de Georg Tabori; Traducerea: Victor Scoradet. Cu: Matei Rotaru (Teatrul National Cluj) si Diana Ioana-Licu ( Teatrul Clasic I. Slavici Arad).
Productie Teatrul Nomad, in parteneriat cu Tarbut Sighet Foundation si Mario Dance Atelier.
Coorganizatori: Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj si Muzeul Memorial al Holocaustului din Simleu Silvaniei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *