Cuprom va achita datoriile pe care le are fata de salariati

Cei 260 de salariati ai fabricii Cuprom din Zalau, precum si cele 19 persoane disponibilizate in luna octombrie a anului trecut au sanse mari sa-si recupereze sumele restante, in urma negocierilor pe care sindicatul le-a purtat cu conducerea companiei.
Dupa cum ne-a declarat Ioan Blaj, presedintele Sindicatului Cuprom, patronatul a emis o adresa in care isi prezinta oferta. Aceasta include acordarea esalonata a primelor de sarbatori, pe o durata de sase luni, incepand din februarie, plata in sase transe egale a salariilor compensatorii restante si indexarea salariilor cu inflatia, potrivit prevederilor contractului colectiv de munca.
In mare, oferta amintita este pe placul salariatilor, in conditiile in care conducerea societatii a intarziat deja cateva luni cu plata sumelor. Singurul aspect asupra caruia au ridicat obiectii se refera la plata bonusului de sarbatori. Mai exact, daca patronatul s-a aratat dispus sa achite sumele in cauza in sase transe (circa 100 de lei pe luna), angajatii vor sa ajunga in posesia banilor ce li se cuvin in trei luni.
“Pentru orice eventualitate”, conducerea sindicatului a inaintat Tribunalului Bucuresti – sectia Comercial, toate documentele necesare pentru inscrierea la masa credala (totalitatea persoanelor care se pretind creditori ai falitului – n.red.), in vederea recuperarii salariilor compensatorii neachitate beneficiarilor. Acestia din urma au primit, pana acum, doar jumatate din cele 14 salarii compensatorii.
Potrivit liderului sindical, efectele crizei economice se resimt si in fabrica din Zalau, nu doar la Baia Mare, unde compania Cuprom a fost pusa in situatia de a inchide unitatea si de a concedia personalul: “Problema este destul de grava si la noi. Comenzile si productia ni s-au redus considerabil”. In aceste conditii, Ioan Blaj nu exclude trimiterea salariatilor in somaj tehnic. Una dintre variantele vehiculate este ca fiecare angajat al producatorului de sarma sa intre in somaj tehnic trei zile pe luna, astfel incat activitatea fabricii sa nu fie intrerupta.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut