octombrie 1, 2022

Cuplurile de donatori de sange din Salaj pot castiga luna aceasta o excursie la Paris

Campania pentru donare de sange "Dragostea salveaza vieti", premiaza luna aceasta cuplurile de salajeni care doneaza sange. Campania a inceput la 1 februarie si se desfasoara pana la sfarsitul lunii. Se adreseaza cuplurilor casatorite care doneaza in aceeasi zi si care vor intra automat intr-o tombola, marele premiu fiind un city-break la Paris, in luna martie. 

rn

Evenimentul este organizat de Centrul de Transfuzie Sanguina Salaj impreuna cu Platforma România 100, lansata de fostul premier, salajeanul Dacian Ciolos, presedinte al partidului PLUS.
De asemenea, cu ocazia Zilei Mondiale a donatorului de sânge, aniversatala data de 14 iunie, Centrul de Transfuzie Sanguina Salaj va premia donatorii fideli, care au peste 100 de donari. Extragerea la sort a castigotirului va avea loc pe parcursul lunii martie.
Centrul de Transfuzie Sanguina Salaj tine sa aminteasca faptul ca toti donatorii au parte de mai multe beneficii – sapte bonuri valorice de 9,65 lei fiecare, adeverinta pentru o zi libera de la locul de munca si reducere de 50 la suta pentru mijloacele de transport in comun. La cerere, donatorii pot primi analizele medicale efectuate (grupa sanguina, Rh, hemoleucograma, test hepatita B, C, HIV, HTLV, analize biochimie).
Centrul de Transfuzie Sanguina Salaj are o medie de 750 de donari pe luna, iar anul 2018 s-a incheiat cu 9.113 donari. stop_coloana
O data pe luna, angajati ai Centrului de Transfuzie Salaj se deplaseaza si la Crasna, Nusfalau, Jibou, Cehu Silvaniei, Simleu Silvaniei.

rn

Cine poate dona sange

rn

Cei care vor sa doneze trebuie sa nu consume grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 48 de ore inaintea recoltarii, trebuie sa nu fie sub tratament pentru hipertensiune si sa nu fie suferinzi de boli de inima, boli renale, psihice, hepatice sau boli endocrine. Nu pot dona nici cei care au avut antecedente hepatice, TBC, malarie, sifilis, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele (psoriazis, vitiligo) sau miopie peste (-) 6 dioptrii, ori cancer.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.