decembrie 2, 2022

Cuplul Dragnea a�� Tariceanu si sansa familiei in Romania

Este un naiv cel care crede ca guvernarea PSD – ALDE, in frunte cu Dragnea si Tariceanu, nu mai poate de grija familiei traditionale. Zice-se ca vrea ca la toamna sa organizeze un referendum pe aceasta tema. Cel mai degraba o putem lua drept o falsa problema aruncata in ochii populatiei pentru a distrage atentia de dezastrul in care se afunda tara. Si cine s-a gasit sa vorbeasca despre traditiile familiei romanesti; un penal aflat la cincea nevasta, un alt penal condamnat care a divortat pentru a-si lua consoarta de 24 de ani, careia i-ar fi putut fi tata.

rn

Avem insa o problema reala acum la inceput de an scolar – invatamantul care a ramas fara mama, fara tata. Asta desi, daca o luam ca la carte, social-democratia, doctrina actualei Puteri, ar trebui sa puna in mod deosebit accentul pe educatie, atat ca forma de solidaritate sociala, cat si ca modalitate a cresterii egalitatii de sanse.
In timp ce guvernantii isi fac de cap, iar partidele se bat pe ciolan, o informatie a Institututlui National de Statistica ne da sec dimensiunea dezastrului; o gospodarie din Romania cheltuieste, in medie, lunar 4,05 lei pentru educatie. Mult mai putin decat pe factura de mobil ori pe cea de canalizare si apa.
Asta da problema de "definire a familiei" in tara asta; ca in formarea generatiilor viitoare se investeste mai putin decat intr-un pet de bere, ca tindem sa devenim o societate retarda din punct de vedere al competentelor, al pregatirii profesionale ori a capacitatii de adaptare.
Mai mult, saracia a devenit un fel de virtute aducatoare de ajutoare sociale greu de justificat in fata unui care munceste cu salariul minim pe economie. “nvatamantul e mereu codas printre prioritatile guvernantilor. Redefinirea familiei e baza. Cand tara arde, baba se piaptana.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *