In cea de-a IV-a etapa, care a fost programata pentru data de 16
august 2009, in Salaj, 5 partide (din totalul de 8) nu s-au disputat: 4 din cauza neprezentarii la teren a echipelor care trebuiau sa joace in deplasare, iar o partida pentru ca una din echipe nu a avut ligitimatiile de joc aduse.
In situatiile de mai sus au fost partidele: Mobila Simleu Silvaniei-Silvania II, Gloria Bobota-CS Barcaul Nusfalau, Rabexim Almasu-Mesesul Treznea, Unirea Hereclean-Rapid Jibou, iar AS Chiejd-Venus Maeriste – lipsa carnete (Venus).
In aceasta situatie inedita pentru fotbalul din Salaj, din imperecherea partidelor respective s-au calificat mai departe: Mobila Simleu Silvaniei, CS Barcaul Nusfalau, Rabexim Almasu, Rapid Jibou si AS Chiejd.
In celelalte partide, desfasurate, s-au consemnat rezultatele:
• Somesul Somes Odorhei-Somesul Ileanda 3-1 (2-0). Au marcat: Marius Muntean (min. 1), George Porumb (min.32), Victor Iacob (min.75); respectiv Flavius Ilies (min.55). Rezultatul poate fi considerat ca o surpriza, avand in vedere experienta si valoarea echipei eliminate, Somesul Ileanda.
• Silvania Cehu Silvaniei-Dumbrava Galgau 0-3 (0-1). Au inscris Isai Fazacas (min.15 si 64) si Ioan Sas (min.69). Acest rezultat este o surpriza si mai mare decat rezultatul din primul meci. In urma nu cu multi ani, echipa din Cehu Silvaniei era candidata la sefia fotbalului din Salaj, echipa care a dat cativa jucatori de certa valoare pentru echipe din ligile I si a II-a. Cehanilor nu le mai place fotbalul? De fapt, in acest oras nu este nici un sport de performanta.
• Stejarul Sig-Favorit Crasna 0-3 (0-0). Daca prima repriza a ramas cu tabela alba, in cel de-al doilea mitan echipa mai buna, cu pretentii in fotbalul salajean, Favorit Crasna, a apasat pe accelerator, si-a pus mai bine in valoare atuu-rile pe care le are (valoarea jucatorilor si experienta competitionala) si a trecut la carma jocului prin golurile inscrise de Ionut Iacob (min.50), Cristian Sutic (min.59) si Uszkai Bella (minutele de prelungiri, 90+2).
Asadar, din 8 partide s-au jucat doar 3.
Urmatoarea etapa, a V-a, din faza judeteana, se va juca in primavara lui 2010