Duminica, in cea de-a treia zi rezervata confruntarilor amicale din cadrul Cupei Remat organizate la Zalau, s-au desfasurat meciurile VCM Piatra Neamt – Steaua Rosie Belgrad si Remat – Explorari Baia Mare.
Meciul dintre nemteni si belgradeni s-a incheiat, surprinzator, in favoarea moldovenilor nostri. Scorul a fost de 3-0, pe seturi, 25-21, 26-24 si 25-20. Voleibalistii de la Piatra Neamt au avut un joc frumos, in care au luptat constant pentru a se detasa prin scor de Steaua Rosie. Galopul diferentelor a debutat in primul set cand scorul era 15-12.
In cel de-al doilea set jocul belgradenilor parea ca este in revenire, ei reusind sa pastreze decalajul de cate trei sau chiar patru puncte, diferenta recuperata de romani spre finalul setului. Cel de-al treilea set a fost dominat categoric de nemteni, care au reusit sa-si lase in urma adversarii, de cand pe tabela de marcaj era 12-9, scor de la care oaspetii nu au mai putut recupera.
La final, antrenorul secund al formatiei Steaua Rosie Belgrad, Dusko Nikolici a pus acest esec pe seama faptului ca „prin participarea la acest turneu amical am dat o sansa celor mai tineri dintre jucatorii nostri, care sunt sigur ca in scurt timp, vor juca din ce in ce mai bine”. Pe de alta parte, antrenorul Nikolici a fost de parere ca „echipa Remat are nevoie de timp si de rabdare pentru a avea o evolutie buna pe timpul campionatului. Am incredere ca vor reusi ce si-au propus, pentru ca au si un antrenor foarte bun, dar si cativa jucatori deosebiti pe care-i cunosc”.
Nici baimarenii nu au putut sta in calea zalauanilor
Ultimul meci, din cadrul acestui turneu, disputat intre zalauani si baimareni, s-a incheiat cu victoria voleibalistilor din urbea de la poalele Mesesului, cu scorul de 3-0 (25-23, 25-15, 27-25). Au fost multe faze (mingi intoarse cu maiestrie de ridicatorul brazilian Adriano Lamb, blocaje reusite) care au starnit aplauzele publicului. La final, organizatorii au premiat echipele clasate pe primele trei locuri si le-au oferit cupe. Pe locul intai s-a clasat VCM REMAT, pe locul doi-VCM Piatra Neamt, iar pe trei-Steaua Rosie Belgrad.