Cumulul pensiei cu salariul, in limita plafonului de 1.700 lei

Guvernul a decis sa permita cumulul pensiei cu salariul platit de stat doar in cazul persoanelor care au o pensie in limita maxima de aproximativ 1.700 lei si sa interzica acest cumul in cazul persoanelor cu o pensie peste plafon, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale. Decizia a fost luata in sedinta de miercuri a Guvernului.
Plafonul de circa 1.700 lei in functie de care este permis cumulul pensiei cu salariul este echivalent cu valoarea salariului mediu pe economie. Comisia Nationala de Prognoza indica un salariu mediu brut de 1.693 lei, in 2009, si de 1832 lei, pentru 2010. Consilierul pe probleme sociale al premierului, Mihai Seitan, a declarat, in urma cu aproximativ doua saptamani, agentiei MEDIAFAX, ca plafonul egal cu un salariu mediu brut pe economie in functie de care va fi interzis cumulul pensiei cu salariul platit de stat nu va fi aplicat in cazul persoanelor numite in functii publice, precum cele numite de presedinte la Curtea Constitutionala sau de Parlament ca secretari generali.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut