Cumparaturi pe bani mai putini, in Zalau

Dupa Kaufland, Carrefour Express si Unicarm, o noua unitate de profil va fi deschisa, in acest an, pe piata Zalaului. Penny Market, investitie a grupului german REWE, va fi primul magazin de tip discount din judet. Constructia imobilului a demarat zilele trecute, si, dupa cum sustine Iosif Codrean, managerul de proiect, lucrarile vor fi finalizate in termen de patru-cinci luni. Asta inseamna ca, din august, concurenta de pe piata va creste, si, cine stie, poate va atrage si preturi mai mici.
Penny Market va fi ridicat in apropierea statiei de carburanti Mol, pe un teren de aproape 4.000 de metri patrati, accesul urmand sa se faca din strada Voievod Gelu. Potrivit Planului Urbanistic de Detaliu, spatiile verzi amenajate vor reprezenta minim 15% din totalul suprafetei imprejmuite si apartinatoare magazinului si va include si un loc de joaca pentru copii. REWE a donat deja autoritatilor locale 47 de metri patrati pentru amenajarea unui parculet pentru copii, angajandu-se, de asemenea, sa mobileze locul de joaca in termen de maxim 45 de zile de la finalizarea constructiei magazinului.
Dupa cum sustine managerul de proiect, investitia de la Zalau se ridica la aproximativ doua milioane de euro. Clientii vor gasi in acest magazin de la alimente de baza, conserve, produse proaspete si congelate, legume, fructe, la articole de menaj, detergenti si produse electrocasnice. Principiul Penny se bazeaza pe achizitionarea de marfa din Romania, astfel incat ponderea articolelor oferite spre vanzare sa fie de provenienta autohtona.
Magazinele de tip discounter sunt amplasate in zonele intens circulate, nu ocupa suprafete foarte mari si au un numar redus de produse, comercializate la preturi mai mici decat media pietei. Penny Market a intrat in 2005 pe piata romaneasca. Magazinul are o suprafata standard de vanzare de 750 de metri patrati si un sortiment de 1.400 de articole. Grupul REWE este unul dintre liderii europeni in comertul alimentar si in turism. De la infiintarea sa, in 1972, grupul REWE a trecut de la un comerciant local, la un concern multinational. In prezent, grupul detine mai mult de 3.000 de magazine in 15 tari europene, avand o cifra de afaceri de peste 40 miliarde de euro si peste 187.000 de angajati. In Romania, REWE este prezent prin lanturile de magazine Billa, Selgros, Penny Market si Penny Market XXL.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *