Cum vă puteți da seama că este momentul pentru un nou televizor

Cum vă puteți da seama că este momentul pentru un nou televizor

Televizoarele sunt o fereastră incredibilă către lumi și aventuri la care puteți doar să visați. Sunt o evadare, o verificare a realității, un bilet la meci și un profesor. Dar, ca toate lucrurile, televizoarele nu rezistă o veșnicie, iar noi petrecem prea mult timp în fața lor pentru a ne mulțumi cu ceva mai puțin grozav.

Fie că sunteți în căutarea unei scuze pentru a face un upgrade la cel mai nou TV Samsung de 80 cm, fie că aveți o bănuială că modelul dvs. actual ar putea fi pe sfârșite, iată ce trebuie să căutați atunci când vă căutați următorul televizor mai mare și mai bun.

Semnecare arată că televizorul dvs. este pe cale de dispariție

Există o mulțime de semne de avertizare atunci când televizorul dvs. începe să se strice, dintre care unele sunt specifice tehnologiei. Cel mai mare semn este că imaginea nu mai arată atât de bine.

Poate că culorile par slabe, plate, spălate sau pur și simplu greșite. Poate că luminozitatea este mult prea scăzută, indiferent cât de mult o reglați, sau televizorul are nevoie de prea mult timp pentru a deveni luminos. De asemenea, ar putea exista linii, pixeli morți, secțiuni de pixeli prea luminoase, clipiri sau a devenit neclar/nebulos.

Acestea sunt semne că pixelii/bulbii de culoare mor pe un televizor cu LED-uri (majoritatea tipurilor de televizoare ieftine și scumpe din ultimul deceniu sunt cu LED-uri) și, dacă nu sunt prinse foarte devreme în declin, este adesea imposibil sau nepractic să fie reparate, având în vedere că problema este cu cea mai scumpă parte a televizorului.

Dacă unui TV Samsung de 80 cm îi ia foarte mult timp să pornească sau să se „încălzească”, atunci ar putea fi din cauza unei surse de alimentare sau a unui condensator muribund. În timp ce vechile televizoare CRT aveau uneori nevoie de timp pentru a se încălzi, televizoarele cu LED ar trebui să fie instantanee.

Un alt semn de avertizare este atunci când televizorul nu face exact ceea ce doriți să facă. Poate că doriți să profitați de tot ceea ce vă oferă noile console Xbox seria X și PlayStation 5, cu imagine 4K și HDMI 2.1? Sau vreți să aveți încorporate funcții inteligente pentru a putea urmări Netflix? Poate că vă doriți ceva mai mare?

Aspecte de luat în considerare la cumpărarea unui televizor nou

Primul lucru pe care trebuie să-l stabiliți este cât de mare doriți să fie televizorul. Dacă a trecut ceva timp de când ați cumpărat ultima dată un televizor, sunt șanse să puteți obține acum un televizor mult mai mare.

Cu cât un televizor are o definiție mai mare, cu atât imaginea este mai bună, ceea ce înseamnă că puteți sta mai aproape de un ecran mai mare pentru a obține efectul complet, mai ales dacă achiziționați un televizor 4K.

Un alt lucru de luat în considerare este cât de luminoasă este camera dvs., care se poate schimba pe parcursul zilei. Dacă aveți o cameră foarte luminoasă, atunci aveți nevoie de o tehnologie de televizor care poate menține în continuare culoarea și contrastul, cum ar fi QLED și QNED.

De asemenea, luați în considerare ce doriți să faceți cu televizorul. Există aplicații sau servicii de streaming care sunt deosebit de importante pentru dumneavoastră? Aveți sau veți avea cele mai recente console de jocuri? Și există un anumit tip de conținut pe care îl urmăriți mai mult?

Noile inovații în materie de televizoare

Majoritatea televizoarelor au în prezent 4K HDR. 4K se referă la rezoluție (anterior „Full HD” era 1080p) și are o rezoluție de patru ori mai mare decât Full HD. Apoi există 8K, care este din nou de patru ori mai bună.

HDR se referă la high dynamic range – tehnologia care îmbunătățește culoarea și contrastul imaginii – iar diferența dintre SDR și HDR este uluitoare.

De aici, principalele inovații tehnologice noi sunt HDR10+ versus Dolby Vision (cele două variante diferite de HDR) și Dolby Atmos, care simulează sunetul surround al mai multor difuzoare în loc de cele cinci tradiționale.

Cum să cumpărați cel mai bun televizor

Dacă doriți cel mai bun dintre cele mai bune pentru o cameră luminoasă, atunci nu căutați mai departe decât gama de TV Samsung de 80 cm QN900A. Acestea sunt televizoare 8K Neo QLED care folosesc mii de LED-uri minuscule pentru a oferi o imagine de calitate similară cu cea a OLED, dar mult mai luminoasă. Televizorul are un procesor extrem de puternic, astfel încât să puteți viziona mai multe lucruri în același timp și să aveți parte de un upscaling 8K incredibil, precum și de o rată de reîmprospătare ridicată pentru jocuri.

Cea mai bună metodă de hacking pentru un TV Samsung de 80 cm este achiziționarea unui soundbar. Televizoarele sunt foarte bune pentru a vă arăta o imagine frumoasă, dar aceste corpuri subțiri nu sunt ideale pentru a vă oferi cea mai bună experiență audio. O bară de sunet bună vă permite să auziți mai ușor fiecare cuvânt și vă poate face să vă simțiți ca și cum ați face parte din acțiune.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *