Cum se păstrează usturoiul aromat pe termen lung

Oamenii care trăiesc în mediul rural se află în comuniune permanentă cu natura și cunosc cele mai bune tehnici de prelucrare și păstrare a recoltei.

De-a lungul timpului, țăranii au fost nevoiți să găsească și să-și adapteze metodele de cultivare, dar mai ales de păstrare a fructelor și legumelor, pe care le produceau de-a lungul anului, pe un termen cât mai lung, fără să beneficieze de curent electric și surse de frig.

În zilele noastre persoane cu experiență în domeniul agricol sunt bucuroase să-și împărtășească cunoștințele și rețetele, astfel încât putem să beneficiem de experiența lor, în ceea ce privește trucuri de conservare și rețete testate de-a lungul anilor.

În cele ce urmează, vă oferim un ghid despre cum să procesați o recoltă bogată de usturoi tânăr, după ce l-ați cules din grădină.

După ce ai cules usturoiul, pune-l în borcane și vei avea provizii pentru tot anul.

Ingredientele sunt:

  • apă
  • sare

Rețeta de conservare a usturoiului, pas cu pas:

În primul rând, trebuie să curățați usturoiul recoltat. Apoi puneți-l într-un castron mare, turnați apă peste el și clătiți bine.

Pregătiți borcane curate și sterilizate, care să aibă un volum mai mare. Așezați în ele căpățânile de usturoi spălate.

Când borcanele sunt umplute cu usturoi, turnați apă până în partea de sus. Veți afla astfel de câtă apă aveți nevoie în total.

Turnați apoi toată apa într-un recipient mai mare și adăugați sare.

Se amestecă până se dizolvă sarea.

Cum stabilești cantitatea de sare necesară: Puneți un ou crud proaspăt în vasul cu saramură pregătit. Dacă acesta plutește la suprafață, saramura este gata.

Se toarnă saramura în fiecare borcan până sus, se închide cu capace și se păstrează la răcoare.

PONT:

Usturoiul murat este foarte sănătos. Îl puteți servi, de exemplu, cu cartofi prăjiți. Doar decojiți și puteți mânca.

Dacă vi se pare că usturoiul este prea sărat, puneți-l la înmuiat într-un vas cu apă rece, timp de o jumătate de oră, înainte de a mânca.

Beneficiile usturoiului

Usturoiul este o plantă aromatică, cu o istorie lungă de utilizare în scopuri terapeutice, deoarece are numeroase beneficii pentru sănătate.

Este bogat în nutrienți și compuși activi precum vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina B6, seleniu, mangan, magneziu și calciu.

De asemenea, conține compuși cu proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și antimicrobiene.

Sursa: populare.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *