ianuarie 27, 2023

Cum să vă spălați și să vă îngrijiți gecile de iarnă

Mai sunt doar câteva luni până la primăvară. Dar înainte de a începe să programați picnicuri în aer liber pentru a sărbători acea oră în plus de soare, poate doriți să mai adăugați un element pe lista de curățenie de primăvară: spălarea, organizarea și depozitarea acelor geci de iarnă. Pentru că nu vreți ca o grămadă de jachete și veste pufoase pătate de transpirație și ploaie să vă aglomereze dulapul atunci când trebuie să faceți loc pentru pantaloni scurți și pantofi de vară.

Dar, înainte de a vă pune deoparte geaca de iarnă pentru următoarele sezoane, citiți mai departe pentru a afla cum să vă curățați și să vă îngrijiți corect hainele de iarnă, pentru a le păstra în formă bună.

1. Verificați eticheta de îngrijire pentru instrucțiuni

Aceasta este prima regulă de bază atunci când spălați orice geaca de iarnă. Eticheta de îngrijire va avea, de obicei, toate informațiile de care aveți nevoie, cum ar fi dacă haina dvs. poate fi spălată la mașină sau nu, de ce ciclu de spălare și ce temperatură a apei are nevoie, instrucțiuni speciale despre detergenți specifici și cum să o uscați în mod corespunzător.

Inutil să mai spunem că ar trebui să interpretați aceste instrucțiuni ca pe niște reguli, nu ca pe niște sugestii. Acea geaca de iarnă vă va mulțumi.

2. Tratați în prealabil petele

Dacă nu v-ați spălat geaca de iarnă tot sezonul, probabil că are câteva pete de la mâncare, zăpadă murdară, stropi de băltoacă sau pur și simplu transpirație la subsuoară.

Tratați aceste pete cu un agent de îndepărtare a petelor sau cu un strop de detergent de vase. Aplicați tratamentul pe pată, apoi lăsați-o să se înmoaie timp de 10 minute, înainte de a o arunca în mașina de spălat sau de a o freca cu o cârpă umedă.

3. Închideți toți nasturii și fermoarele

Dinții metalici de pe fermoarele unei geci de ianră pot deteriora alte haine în mașina de spălat. Pentru a minimiza potențialul de agățare și rupere, cel mai bine este să închideți fermoarul, să încheiați și să butonați totul la haina dvs. înainte de a o spăla.

Acest lucru ajută, de asemenea, ca geaca de iarnă să își păstreze forma, în timp ce se rostogolește în mașină.

4. Spălați materialele similare împreună

Atunci când anumite materiale opuse se freacă între ele, pot provoca pilling, decolorare sau degradare a hainelor dvs. Pentru a vă păstra gecile în condiții optime, spălați-le întotdeauna separat sau cu haine din materiale similare. Păstrați lâna cu lâna, nailon cu nailon, fleece cu fleece, și așa mai departe.

Jachete din puf, parka și paltoane Puffer

Ca regulă generală, jachetele, paltoanele și vestele din nailon și cele pufoase, umplute cu puf, toate pot merge în mașina de spălat. Spălați-le pe un ciclu delicat cu apă rece și detergent obișnuit.

De asemenea, puteți usca hainele pufoase în uscător. Pe lângă faptul că este mult mai eficient decât uscarea la aer, uscătorul este de fapt mai bun pentru aceste tipuri de articole de îmbrăcăminte, deoarece ajută la redistribuirea uniformă a materialului din puf. Țineți-l doar la un ciclu ușor sau delicat.

Pentru a vă ajuta să vă pufoșiți gecile și paltoanele, adăugați câteva bile de lână la uscător. Bilele de uscare sunt o alternativă ușoară și ecologică la balsamurile de rufe și la foile de uscare – acestea vă înmoaie și vă înfoaie hainele, reduc cutele și accelerează procesul de uscare. Dacă sunteți la ananghie, mingile de tenis curate sunt, de asemenea, niște instrumente excelente de pufoșit.

Haine de lână

Detergenții obișnuiți, apa fierbinte și ciclurile normale ale mașinii de spălat pot face ca fibrele din lână să se descompună sau să se micșoreze. De aceea, este esențial să fiți foarte delicat cu haina dvs. de lână.

Puteți să o spălați manual într-o cadă cu apă rece și șampon pentru copii sau să o puneți în mașina de spălat la un ciclu delicat. Dacă faceți acest lucru, asigurați-vă că folosiți apă rece și un detergent special conceput pentru a trata produsele din lână.

Pentru a o usca, întindeți haina pe plat și folosiți-vă mâinile pentru a remodela ușor umerii și brațele, pe măsură ce se usucă.

Jachete din fleece

Jachetele din fleece sunt o piesă de bază pe tot parcursul anului, dar iarna au o funcție dublă, ca îmbrăcăminte confortabilă de relaxare în interior și ca îmbrăcăminte exterioară rezistentă la transpirație în aer liber. Pentru a vă împrospăta jachetele din fleece, întoarceți-le pe dos, aruncați-le în mașina de spălat și setați setările mașinii pe „rece” și „delicat”.

Jacheta dvs. Din fleece va deveni mai moale și chiar mai puțin rezistentă la apă dacă o spălați cu materiale precum bumbacul, așa că asigurați-vă că o păstrați separat de celelalte haine. Atârnați-o pentru a se usca la aer.

Jachete din piele, piele întoarsă și blană

Nu încercați să vă spălați hainele de blană, jachetele din piele sau trenciurile din piele întoarsă acasă. Duceți-le la curățătoria chimică locală pentru o curățare temeinică și de înaltă calitate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut