septembrie 29, 2023

Cum să vă curățați bicicleta în câteva minute

0

Când vă întoarceți acasă dintr-o plimbare dură peste dealuri, deseori ultimul lucru pe care vreți să-l faceți este să vă curățați bicicleta.

Cu toate acestea, fără o curățare regulată, transmisia va încetini, piesele pot începe să se corodeze și este mult mai probabil să descoperiți că vă luptați cu componente degradate, unelte necooperante și frâne scârțâite.

Curățarea corectă a unei biciclete durează câteva minute, dar dacă faceți acest lucru în mod regulat, puteți economisi costul unor noi componente mai târziu.

O bicicletă funcționează mai ușor, durează mai mult și arată mai bine atunci când este curată. Acest lucru va face călăria mai plăcută și vă va economisi bani pe termen lung.

Deși poate fi tentant să o introduceți în magazie până la următoarea călătorie, chiar și câteva minute petrecute la intervale regulate vă vor îmbunătăți experiența de călătorie și longevitatea bicicletei.

Indiferent de ce formă au barele dvs. sau de câte părți de suspensie are bicicleta dvs. de oras, orice acumulare de murdărie se va strânge printre piesele în mișcare, dacă este lăsată să facă acest lucru. Pe cât de important este curățarea bicicletei după o călătorie umedă și murdară, aceasta este esențială și după cele uscate și prăfuite.

Iată cum să vă curățați bicicleta, pas cu pas. Acest ritual se aplică și în cazul unor biciclete pentru copii.

 1. Clătiți cadrul
  Începeți prin a oferi cadrului o clătire de bază. Folosiți un burete și o găleată de apă – nu vă lăsați tentați să-l curățați cu un aparat de spălat sub presiune, deoarece aceasta va forța apa înăuntru.

Pulverizați bicicleta cu un produs de curățare a bicicletelor și lăsați-o pentru câteva minute (consultați spatele recipientului pentru durata optimă de timp). Apoi, cu mai multă apă curată, utilizați o perie cu păr moale pentru a freca bicicleta.

Nu vă lăsați niciodată tentați să înlocuiți produsul de curățare a bicicletei și peria moale cu lichid de spălat și un burete de bucătărie – acest lucru poate duce la un cadru zgâriat sau chiar decolorat.

 1. Curățați jantele și plăcuțele de frână
  Spălați și ștergeți jantele de pe roți și ștergeți plăcuțele pentru a vă asigura că nu există nicio bucată care ar putea eroda suprafața de frânare.

După câteva curățări, vă veți dezvolta propria rutină – față în spate sau de sus în jos. Acordați atenție părților în mișcare și utilizați o perie mai mică pentru a intra în spații mai înguste.

 1. Folosiți degresant pe schimbătoare și lanț
  Apoi, pulverizați schimbătoarele și lanțul cu un agent de degresare și dați-le o exfoliere bună (dar delicată). Poate fi mai ușor să scoateți lanțul, pentru a face acest lucru. Pulverizați mai mult degresant peste lanț și casetă și curățați-le.

Dacă lanțul arată încă murdar, folosiți un produs de curățare a lanțului: pur și simplu umpleți unitatea cu un degresant, fixați-l și rotiți pedala înapoi pentru a alimenta lanțul. Eliminați degresantul în siguranță când ați terminat.

 1. Clătiți cadrul, uscați și lubrifiați lanțul
  Clătiți lichidul de curățare de pe bicicletă, uscați lanțul cu o cârpă veche și aplicați lubrifiant pe lanț și punctele de pivotare pe schimbătoare.

Folosiți apă proaspătă pentru a clăti bicicleta. Rotiți fiecare roată pentru a clăti tot detergentul din banda de rulare. Verificați dacă a fost îndepărtată murdăria și reveniți cu peria dacă rămâne, apoi clătiți din nou.

De ce aveți nevoie pentru a vă curăța bicicleta
Perii

Pentru a curăța cu adevărat toate colțurile sunt necesare perii de specialitate, pentru a ajunge în toate acele locuri greu accesibile. Mai multe mărci oferă un „set de perii pentru curățarea bicicletelor” cu perii pentru diferite aplicații, dar dacă nu aveți, ați putea folosi câteva periuțe de dinți.

Instrument de curățare a lanțului
E nevoie de o cantitate abundentă de degresant, alături de un efort considerabil pentru a vă curăța lanțul. Un agent de curățare dedicat lanțurilor face munca mult mai ușoară și mai puțin risipitoare. Turnați degresantul folosit într-o sticlă după ce ați curățat lanțul și sedimentul ar trebui să se așeze la fund. Atâta timp cât turnați cu atenție – pentru a nu deranja sedimentul – ar trebui să puteți reutiliza degresantul data viitoare când vă curățați bicicleta.

Lichid de curățare
Un produs special de curățare este sigur de utilizat pe toate părțile bicicletei și îndepărtează în mod eficient toată murdăria pe care ajungeți să o strângeți de-a lungul curselor cu bicicleta. De asemenea, este biodegradabil, astfel încât nu veți afecta mediul înconjurător cu substanțe chimice, atunci când vă curățați bicicleta.

De asemenea, produsul de curățat este sigur pentru utilizarea pe piese anodizate, frâne cu disc și garnituri de etanșare din cauciuc.

Dacă aveți un număr mare de biciclete de curățat, alegeți un detergent concentrat. Vine într-o sticlă de litru și se diluează cu zece părți de apă, așa că va fi bun pentru 11 litri de lichid de curățat.

Degresant
Pentru a tăia murdăria lanțului, este adesea necesar un degresant dedicat. Un recipient cu aerosoli face mai ușor să accesați acele locuri greu accesibile – asigurați-vă că nu sunteți prea entuziaști atunci când îl pulverizați.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut