Cum să te tunzi gratuit! Recomandări de la ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală derulează, la nivel naţional, începând cu luna martie, un program de conformare referitor la veniturile realizate de persoanele fizice care prestează activităţi de înfrumuseţare/întreţinere corporală, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, instituţia continuă iniţiativa din 2022, aceea de a sprijini contribuabilii din acest domeniu în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale ce le revin (înregistrare, declarare, plată).

Programul de conformare îşi propune să crească gradul de informare a contribuabililor care realizează sau care vor realiza venituri din activităţi de înfrumuseţare şi întreţinere corporală. ANAF susţine că o informare adecvată va conduce la creşterea nivelului de conştientizare a obligaţiilor fiscale ce derivă din obţinerea unor astfel de venituri şi va reduce riscul penalizărilor/amenzilor în cazul unor controale sau inspecţii fiscale.

Grupurile ţintă ale acestui program de conformare sunt, pe de-o parte, persoane fizice care obţin venituri din acest gen de activităţi (PFA, ÎI, ÎF, persoane care au absolvit cursurile unor şcoli de profil, alte persoane fizice identificate din surse deschise) şi, pe de altă parte, angajatori care activează în domeniu, furnizori de formare profesională etc.

Ca şi în anii trecuţi, ANAF va publica materiale informative privind impozitarea veniturilor realizate de persoanele fizice din prestarea de servicii în industria de înfrumuseţare şi va organiza seminarii web cu tema “Completarea şi depunerea Declaraţiei Unice (Formular 212)”.

Pentru a beneficia de asistenţă în domeniul fiscal şi pentru a-şi îndeplini obligaţiile fiscale corect şi la timp, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, la nr. 031.403.91.60.

În același timp, ANAF publică pe pagina sa Facebook și recomandări pentru cei care apelează la aceste servicii de înfrumusețare: “Solicită 𝐛𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐟𝐢𝐬𝐜𝐚𝐥 când mergi la salonul de înfrumusețare! Dacă operatorul economic refuză, ai dreptul la serviciul respectiv 𝐆𝐑𝐀𝐓𝐔𝐈𝐓!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *