Cum puteți să economisiți cu un regulator de presiune a apei la domiciliu

Proprietarii de locuințe care doresc să își reducă facturile la apă și energie electrică au soluția perfectă într-un regulator de presiune de apă. Acest gadget este destul de util dacă vă confruntați cu o presiune neregulată a apei sau dacă sursa dvs. de apă este o conductă municipală de înaltă presiune.

Acest articol va explica cum funcționează un regulator de presiune de apă (sau supapă de reducere a presiunii, PRV) și apoi va expune mai multe despre toate modalitățile menționate mai sus pentru a economisi cu ajutorul unui PRV. Veți găsi, de asemenea, sfaturi utile privind economisirea apei și reducerea facturii de energie.

Cum funcționează un regulator de presiune de apă

O supapă de reducere a presiunii apei și un robinet de furtun de exterior funcționează într-un mod similar.

PRV-ul este instalat lângă conducta principală de apă și dispune de un șurub de reglare pentru a controla debitul de apă prin supapă. Trebuie doar să strângeți șurubul pentru a reduce presiunea apei, restricționând astfel fluxul de apă.

Apa municipală vine, de obicei, la presiune ridicată, ajungând uneori până la 150 psi. Cu toate acestea, majoritatea instalațiilor sanitare rezidențiale funcționează cel mai bine la aproximativ 50 psi.

Atunci când apa trece prin PRV la presiune ridicată, mecanismul său intern reacționează prin îngustarea zonei de curgere, reducând astfel presiunea la o valoare cuprinsă între 50 și 80 psi. PRV permite, de asemenea, trecerea unei cantități mai mari de apă dacă presiunea apei care intră scade.

Astfel, un regulator de presiune de apă ajută la scăderea presiunii apei care intră în locuința dvs. prin moderarea debitului. În acest sens, vă protejează instalațiile sanitare și accesoriile de uzură inutilă.

Cu toate acestea, țevile și instalațiile încurcate nu sunt singurele lucruri cu care trebuie să vă confruntați atunci când aveți presiune ridicată și supratensiuni ale apei. Presiunea intensă vă poate face, de asemenea, să cheltuiți o mulțime de bani pe reparații. De asemenea, vă puteți confrunta cu probleme suplimentare, cum ar fi:

  • Robinete care picură
  • Scurgeri la supapele aspersoarelor
  • Facturi mari la apă
  • Țevi sparte sau sparte
  • Toalete care curg
  • Sunete de țevi care bat (lovituri de apă) – un semn sigur că presiunea apei este excesivă
  • Aparate electrocasnice deteriorate, inclusiv mașini de spălat rufe, încălzitoare de apă, frigidere și mașini de spălat vase

Modalități de a economisi cu un regulator de presiune de apă

Mai jos sunt mai multe moduri în care un PRV vă poate ajuta să economisiți și să reglați presiunea apei. Acesta poate:

1. Reduce consumul de apă

Pentru a reduce risipa de apă, ar trebui să evitați ca presiunea apei să depășească 50 psi. Un PRV vine la îndemână dacă apa din oraș care intră în casa dvs. vine la presiune ridicată (peste 80 psi).

De asemenea, ați putea avea o presiune ridicată a apei dacă încălzitorul dvs. de apă are un vas de expansiune defect sau dacă locuiți în apropierea unui hidrant de incendiu.

Regulatorul de presiune a apei ajută la scăderea acestei presiuni și reglează debitul de apă, ajutându-vă să economisiți apă. În plus, reducerea presiunii apei cu 10- 20 psi ar putea duce la economii potențiale de mii de galoane de apă pe an.

Pentru a pune acest lucru în perspectivă, reducerea presiunii apei de la 45-20 kg duce la economii de până la 33%. De asemenea, apa care curge la această presiune mai mică se va reduce, de asemenea, cu o treime. Această scădere rezultă deoarece apa la 45 kg experimentează o împingere mai mare decât apa la 20 kg.

2. Stabiliza presiunea apei

Controlând cantitatea de presiune din apa care intră, un PRV ajută la stabilizarea presiunii apei. Care este efectul?

Stabilizarea vă ajută să aveți un duș relaxant în loc să suportați un jet de apă. De asemenea, puteți spăla vasele în confort, fără ca apa să vă stropească peste tot.

Puteți solicita unui specialist în instalații sanitare să efectueze un test (cu ajutorul unui manometru) pentru a confirma dacă presiunea apei este mai mare decât este necesar.

3. Proteja electrocasnicele

Aparatele electrocasnice suferă deteriorări atunci când sunt forțate să facă față unei presiuni ridicate a apei, deoarece le supune la o presiune mare. Cu un PRV, sunteți asigurat de un debit de apă constant și reglat, care permite aparatelor dvs. să funcționeze în mod optim, prelungindu-le astfel durata de viață.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *