Cum ne îmbrăcăm primăvara aceasta

0
220

Suntem în mijlocul unei crize mondiale, la toate nivelurile, generată de pandemia de coronavirus, iar moda nu face excepție. Însă viața merge mai departe, cu speranța că vom reveni la normalitate cât mai repede cu putință. Marii designeri se adaptează și ei, oscilând între dilema de a-și prezenta creațiile fizic sau digital. Voit sau nu, sezonul vestimentar pentru primăvara lui 2021 s-a numărat printre  cel mai ecologice, datorită călătoriilor reduse drastic, a materialelor refolosite în noile colecții, în detrimentul celor noi.

Designerii vestimentari au fost împărțiți în două tabere din punct de vedere al creațiilor, mulți dintre ei accentuând confortul, iar restul îndreptându-se spre fantezie și evadare. Încă nu se cunoaște care va fi situația în viitor, așa că abordarea confortabilă a vestimentației este o necesitate, dacă stai mai mult acasă. Cu toate acestea, vrei să arăți bine, așa că poți miza pe satin colorat combinat cu pulovere asortate, pantaloni cu blaizere ușoare și relaxate, iar dacă vrei ceva îndrăzneț poți merge pe ținute moi, cu imprimeuri leopard.

Dacă lucrezi de acasă și vrei să îți păstrezi look-ul profesionist mai ales atunci când faci conferințe video, te poți baza pe costumele care au accente structurate datorită centurilor din talie, pe cele voluminoase și confortabile, în dungi sau nuanțe de neutre de gri, alb și negru.

O geacă, rochie sau un top cu mâneci voluminoase oferă putere, combină masculinul cu femininul și oferă senzația de confort. Pantalonii largi fac o ușoară trimitere către anii 80 și pot fi catalogați ca o subtendință secundară pentru sezonul călduros 2021. Aceștia se remarcă prin talia înaltă și pliurile frontale care dau un aspect feminin.

Se poartă rochiile lungi, cu imprimeuri psihedelice, în contraste vizibile alb cu negru. O altă tendință activă în moda primăverii 2021 pentru femei o reprezintă combinațiile de petice. Ele vin ca și o consecință a mișcării generale de reducere a poluării prin folosirea resturilor de materiale, a conștientizării, dar și a faptului că multe fabrici de textile au fost închise în această perioadă. Hainele din petice sunt realizate într-o manieră subtilă și pot fi cu imprimeu floral, strălucitor și cu aspect unitar.

Rochiile, alături de topurile din plasă continuă această tendință prezentă de câteva sezoane încoace, o tendință distractivă care ne scoate puțin din tipare. Dantela și croșetul, fie împreună sau separat, reprezintă cele mai delicate și mai feminine detalii în moda primaverii actuale. Astfel, sunt sărbătorite lucratul în casă și artizanatul timpurilor trecute.

Un alt trend îl reprezintă hainele strânse pe piele, lăsând formele să iasă în evidență și să fie frumos conturate. Decupajele de dimensiuni variabile, de formă rotundă sau pe lung sunt printre  cele mai atrăgătoare tendințe ale primăverii.

O noutate importantă în trendul de primăvară este reprezentată de gulerele polo, la categoria profesional, datorită look-ului mai sobru pe care îl oferă. Vestele sunt o prezență specială, purtate atât singure cât și în completarea unei ținute formată din trei piese.

La toate acestea se adaugă multe bijuterii. Primăvara aceasta ies în evidență articolele vestimentare îmbrăcate în bijuterii, de la pantaloni și geci cu sifturi argintii, pulovere și rochii acoperite cu cristale, până la rochii de seară acoperite cu discuri strălucitoare.                 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.