Cum funcționează EMS: Un ghid simplu pentru remodelarea corporală

În căutarea unor modalități eficiente de remodelare corporală, tehnologia EMS (Electro Muscle Stimulation) devine o opțiune tot mai populară. Dar ce este, de fapt, EMS și cum poate să influențeze remodelarea corpului tău?

Ce este EMS?

EMS sau electrostimularea musculară este o tehnică care folosește impulsuri electrice pentru a stimula contracțiile musculare. Aceste impulsuri sunt aplicate prin electrozi plasați strategic pe corp, care stimulează grupuri musculare specifice.

Beneficiile EMS:

  1. Creșterea tonusului muscular: EMS poate stimula mai multe grupuri musculare simultan, contribuind la creșterea tonusului muscular și la dezvoltarea forței.
  2. Eficiență în timp redus: Datorită capacității de a lucra simultan mai multe grupuri musculare, sesiunile de EMS pot fi mai scurte decât antrenamentele tradiționale, oferind rezultate într-un timp mai scurt.
  3. Reabilitare și recuperare: EMS este folosit în mod frecvent în reabilitarea medicală pentru a reconstrui mușchii și a îmbunătăți mobilitatea după leziuni.
  4. Activare musculară profundă: Stimularea electrică ajunge la straturile mai profunde ale mușchilor, ajutând la activarea fibrelor musculare care pot fi dificil de angajat prin antrenamente convenționale.
  5. Reducerea grăsimii corporale: Prin stimularea musculară intensă, EMS poate contribui la arderea caloriilor și la reducerea grăsimii corporale.

Rolul EMS în remodelarea corporală:

Remodelarea corporală implică modificarea compoziției corporale pentru a obține un aspect mai tonifiat și conturat. EMS joacă un rol important în acest proces prin:

  • Creșterea tonusului muscular: EMS stimulează mușchii în mod intens, ajutând la dezvoltarea și tonifierea acestora.
  • Reducerea grăsimii corporale: Prin stimularea metabolică și arderea caloriilor, EMS poate contribui la pierderea grăsimii corporale și la definirea mușchilor.
  • Modelarea corpului: Folosit în combinație cu un program de antrenament și alimentație echilibrată, EMS poate ajuta la sculptarea corpului, concentrându-se pe zonele specifice de interes.

În concluzie, EMS este o tehnică promițătoare pentru remodelarea corporală, oferind multiple beneficii și fiind potrivită atât pentru sportivi și atleți, cât și pentru cei care caută să-și îmbunătățească aspectul fizic și sănătatea generală. Cu toate acestea, este important să consulți întotdeauna un specialist înainte de a începe un program de antrenament EMS pentru a te asigura că este potrivit pentru tine și că este folosit într-un mod sigur și eficient.

În cadrul AQUAREL health&spa center aveți posibilitatea de a vă programa la ședințe individuale de EMS sau să vă achiziționați un abonament de 5, respectiv 10 ședințe. Bineînțeles, la cerere, această procedură poate fi asociată cu DRENAJ LIMFATIC ( electromiostimulare) pentru potențarea efectului. Dacă alegeți varianta de abonament EMS asociat cu DRENAJ LIMFATIC,  pentru fiecare ședință  primiti BONUS un acces SPA de 50 de minute astfel încât, cu ajutorul saunelor, să facilitați eliminarea toxinelor mobilizate în cadrul procedurii.  

Pentru mai multe detalii ne puteți apela la  0790002892 Recepție RECUPERARE Medicală, GYM&Fitness sau pe site-ul nostru aquarel.ro.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *