septembrie 23, 2023

Cum fac vechime în muncă asistenții sociali și psihologii

0

Perioadele în care asistenții sociali, respectiv psihologii își desfășoară activitatea în cadrul cabinetelor individuale, cabinetelor asociate, societăților civile profesionale sau în baza unui contract individual de muncă se consideră vechime în muncă și în specialitate potrivit Legii nr.178/2023, care vizează activitatea asistenților sociali, respectiv a Legii nr.211/2023 care privește exercitarea profesiei de psiholog.

Potrivit noilor reglementări, perioadele în care specialiștii din cele două domenii de activitate au avut suspendat avizul de exercitare a profesiei nu se iau în calcul la stabilirea vechimii.

Pentru ca perioadele în care și-au exercitat profesia să poată fi considerate vechime în muncă şi în specialitate, atât asistenții sociali cât și psihologii vor trebui să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: serviciile de asistenţă social, respectiv cele psihologice furnizate să producă, în anul supus asimilării vechimii în muncă, venituri nete a căror valoare este cel puțin egală cu de 12 ori cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată stabilit, potrivit legii, pentru anul respectiv; să achite contribuţiile datorate bugetului asigurărilor sociale de stat, aferente aceleiași perioade.

Potrivit prevederilor legale, pentru exercitarea profesiei, specialiștii din cele două domenii de activitate pot înființa, la alegere, cabinete individuale, cabinete asociate, societăți civile profesionale sau își pot desfășura activitatea în temeiul unor contracte individuale de muncă, explică ITM Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut