Cum circulăm cu mașinile pe strada Unirii. Traseu deviat de vineri

Primăria Zalău a decis, împreună cu Poliția Rutieră, ca traficul rutier de pe strada Unirii să fie deviat prin parcarea Zalău Business Center, cu ieșire în strada Simion Oros, începând de vineri, 5 august, până în 2 septembrie.

Restricția de circulație se aplică începând cu ora 7.00 a zilei de vineri, de la Clădirea Albastră spre Silvania. Altfel spus, circulația rutieră pe Unirii va fi permisă până la intrarea din spate a Școlii Gimnaziale ”Simion Bărnuțiu”.

Pe această porțiune a străzii, Compania de Apă Someș, prin firma AWE Infra SRL, începe lucrările de reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și apă uzată, lucrări prevăzute în cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă uzată din judetul Cluj și Sălaj.

”Începând de mâine dimineață (vineri, n.red.) de la ora 07.00, circulația rutieră va fi restricționată pe strada Unirii, în urma unor lucrări ale Companiei de Apă Someș realizate de firma AWE Infra SRL. Lucrările fac parte din Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă uzată din judetul Cluj și Sălaj și urmăresc reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în municipiul Zalău și extinderea alimentării cu apă și canalizare în UAT Zalău.

credit foto: Primăria Zalău

În aceste condiții, circulația rutieră pe strada Unirii va fi închisă din zona Famaciei Respiro. Traficul va fi deviat prin parcarea Zalău Business Center cu ieșire în strada Simion Oros. Se va permite accesul de la BRD Zalău și până la Clădirea Albastră sau până la Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu”. Perioada de restricții de circulație se va întinde până la finalul acestui proiect, adică până în 2 septembrie 2022”, precizează reprezentanții Primăriei Zalău.

Pe această stradă vor exista lucrări de implementare a proiectului de pietonizare, iar la final, circulația rutieră va fi deviată pe rute alternative.

Reabilitarea zonei centrale, un proiect în valoare de peste 20 de milioane de lei

Proiectul administrației zălăuane prevede modernizarea zonei cuprinse între Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj şi Casa de Cultură a Sindicatelor (Piaţa 1 Decembrie 1918), continuându-se pe strada Unirii spre Primăria Municipiului Zalău şi Clădirea Transilvania (Piaţa luliu Maniu).

De asemenea, se vor moderniza Piața 1 Decembrie 1918 și Piața luliu Maniu și se vor realiza legături pietonale între strada Unirii şi Bulevardul Mihai Viteazu, din dreptul fostei clădiri Asirom, aflată acum în proprieteatea Consiliului Județean, pe lângă intrarea din spate a Şcolii Gimnaziale “Simion Bămuţiu”.

Pasajul pietonal existent între strada Unirii şi Bulevardul Mihai Viteazu va fi reabilitat, acesta urmând a fi acoperit cu vele solare cu rol de umbrire şi protecţie împotriva intemperiilor, iar pavajul va fi refăcut.

În cadrul aceluiași proiect, va fi amenajat și accesul la Colegiul Național ”Silvania”.

De asemenea, piețele și zonele nou create vor fi dotate cu mobiler urban: bănci, coşuri de gunoi, rastele pentru biciclete, cişmele de apă, fântână arteziană.

Tot prin intermediul acestui proiect se va reabilita “fântâna cu îngerași”, se vor moderniza reţelele de iluminat public, canalizarea pluvială, va fi realizată infrastructura pentru reţele de comunicaţii electronice și se vor amenaja spatii verzi.

Startul oficial al proiectului s-a dat în 4 iulie, când au început lucrările de modernizare a platoului de marmură din Zalău.

Investiția, cu o valoare totală de 20.839.308 lei cu TVA, este finanțată din fonduri europene.

Durata de execuție este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucărilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.