septembrie 28, 2023

Noul Guvern al României, condus de social-democratul Marcel Ciolacu, are în componență doar miniștri de la PNL, însă fără nume sonore din partid, și PSD. UDMR a ieșit din calcule, după ce nu a fost de acord să cedeze Ministerul Dezvoltării și Ministerul Mediului.

Pe lista miniștrilor de la PSD figurează Sorin Grindeanu, care rămâne ministrul Transporturilor, Gabriela Firea, care își păstrează portofoliul la Ministerul Familiei, Angel Tîlvăr păstrează și el Ministerul Apărării, în timp ce Marius Budăi e în continuare ministrul Municii, iar Alexandru Rafila rămâne la Sănătate. Adrian Câciu a fost mutat de la Ministerul Finanțelor și va fi noul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Petre Daea pleacă de la Ministerul Agriculturii și nu mai prinde loc în noul executiv, iar în locul său vine Florin Barbu. Un alt nume nou este Radu Oprea, care va fi ministrul Economiei şi Turismului.

Cel mai tânăr ministru din Cabietul Ciolacu este Ivan Bogdan-Gruia, care, la 32 de ani, preia  Ministerul Cercetării, Digitalizării şi Inovării.

Din tabăra PNL, vor face parte din guvern Cătălin Predoiu, care se mută din postul de ministru al Justiției în funcția de ministru de Interne, în locul lui Lucian Bode, și va deține și funcția de vicepremier. La Ministerul de Externe, Bogdan Aurescu a fost înlocuit cu Luminița Odobescu. Ligia Deca rămâne ministrul Educației. Alina Gorghiu este noul ministru al Justiției, în locul lui Predoiu. Marcel Boloș, din ministru al Fondurilor Europene, devine ministrul Finanțelor. Raluca Turcan e noul ministru al Culturii. Ministru al Dezvoltării, portofoliu pierdut de UDMR, va fi Adrian Veștea, fost președinte al Consiliului Județean Brașov. La Ministerul Mediului, celălalt minister luat de la UDMR, e numit Mircea Fechet.

1 thought on “Cum arată Guvernul Marcel Ciolacu

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut