decembrie 6, 2022

Cum alegeți frigiderul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs

Un frigider bun este un aparat esențial în casele noastre… Există multe frigidere, dar care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, ținând cont de: disponibilitatea spațiului, utilizarea, obiceiurile familiei și bugetul? Vă ajutăm să alegeți.

Tipuri de frigidere

Frigidere cu două uși: simple și ieftine

Frigiderele cu două uși au un singur compresor și un singur circuit pentru funcționarea frigiderului și a congelatorului. Congelatorul se află în partea de sus.

Frigider mic – oferte

Dimensiunile lor sunt mai mici decât cele ale combinelor frigorifice, în special înălțimea. De asemenea, acestea sunt considerabil mai ieftine și au caracteristici mai limitate: îngheață mai puține alimente și mai încet decât modelele combi. De asemenea, acestea sunt mai greu de dezghețat. Acestea sunt potrivite doar pentru casele cu spațiu foarte mic, pentru a doua casă, dacă congelatorul va fi folosit foarte puțin sau dacă căutați ceva foarte ieftin, de exemplu, pentru răcirea băuturilor.

Combine frigorifice: îngheață bine și răcesc mai bine

După cum sugerează și numele, combinele frigorifice combină un congelator și un frigider într-un singur aparat. În acest caz, sertarele congelatorului se află în partea de jos, în timp ce partea de sus, mai mare, este frigiderul.

Aceste modele au dimensiuni standard pentru a se potrivi în compartimente de 60 cm lățime și 60 cm adâncime și o înălțime cuprinsă între 1,80 și 2 metri. Această înălțime mai mare le conferă, de asemenea, o capacitate mai mare de depozitare a alimentelor, atât refrigerate, cât și congelate, decât în cazul frigiderelor cu două uși.

Aparatul are două termostate pentru a regla temperatura congelatorului și a zonei de frigider în mod independent. De asemenea, se obișnuiește ca acestea să aibă două compresoare: acest lucru accelerează procesul de congelare, dar crește și consumul de energie.

Frigidere side-by-side: dacă aveți spațiu

Frigiderele americane, numite și side-by-side, au două uși verticale, una pentru frigider și una pentru congelator. Multe dintre ele au un distribuitor automat de gheață și apă rece.

Combina frigorifica oferte Emag

La fel ca și combinele frigorifice, acestea au două termostate diferite, permițând reglarea separată a frigiderului și a congelatorului. Principala diferență este dimensiunea, frigiderele americane sunt mai late și mai adânci (deși, de obicei, sunt și mai joase). Această diferență asigură un volum util mai mare, dar și un consum mai mare și o viteză de răcire mai mică.

Caracteristici principale

Un frigider bun este cel care își îndeplinește cel mai bine scopul: să păstreze alimentele la temperatura potrivită, în stare bună și care, de asemenea, consumă puțină energie. Durata medie de viață a unui frigider este de aproximativ 15 ani, motiv pentru care este important ca achiziția dumneavoastră să fie 100% corectă.

În analizele noastre, analizăm principalele caracteristici ale frigiderelor, determinând aspecte precum:

Dimensiuni: măsurați spațiul în care urmează să îl amplasați, ținând cont și de spațiul necesar pentru buna funcționare a acestuia, în general 5 cm de spațiu liber.

Combina frigorifică – oferte online

Capacitatea frigiderului: este exprimată de obicei în litri de volum util.

Consum: uitați-vă la clasa energetică. Eticheta energetică s-a schimbat, astfel că nu veți mai găsi produse A+, A++ sau A+++. Noua scală merge de la A la G, iar modelele cele mai eficiente au primit din nou eticheta B. Consumul real al frigiderului va depinde, de asemenea, de utilizarea acestuia; dacă îl deschideți și îl închideți de mai multe ori în timpul zilei, probabil că va consuma mai mult decât este indicat.

Zgomot: eticheta energetică indică și decibelii pe care îi emite.

Termostate: combinele frigorifice, care au un frigider și un congelator, ar trebui să fie echipate cu două motoare și două termostate diferite, pentru a regla temperatura în mod independent. În plus, în cazul în care unul se defectează, celălalt poate continua să funcționeze, deși tinde să consume ceva mai multă energie.

Frigider mic – oferte online

Funcții suplimentare, cum ar fi super congelare și super răcire: acestea sunt practice atunci când puneți multe alimente în frigider deodată și doriți să obțineți o congelare sau răcire rapidă.

Sertare speciale pentru anumite alimente: cum ar fi sertarele la 0ºC concepute pentru a conserva carnea sau peștele sau sertarele “proaspete”, care păstrează fructele și legumele umede.

Pe lângă aceste caracteristici care pot fi observate pe etichetă sau privind aparatul, există și alte elemente care nu pot fi evaluate cu ochiul liber, cum ar fi eficiența izolației termice sau dacă reușește să mențină o temperatură interioară stabilă.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *