februarie 9, 2023

Cum afli singur salariul secret al lui Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj

Au fost discutii in legatura cu cat am nimerit sau cat am fost pe langa in calculele pe care le-am facut in materialele publicate pana acum in ziarul nostru in legatura cu salariul presedintelui PSD, Tiberiu Marc, in calitatea lui de sef al Consiliului Judetean Salaj. Am primit si raspunsul la solicitarea noastra adresata Consiliului Judetean, in care intrebam cat castiga presedintele Tiberiu Marc, dar si cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean, Sergiu Panie (PSD) si Szilagyi Robert (UDMR), sau managerul Spitalului Judetean, desemnat de Tiberiu Marc. Raspunsul este in trei puncte, ca o problema de matematica din clasele primare. Va invitam la rezolvare.

rn

1. in conformitate cu prevederile Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, indemnizatia lunara pentru presedintele si vicepresedintii Consiliului Judetean se calculeaza astfel:

rn

– Pentru presedintele Consiliului Judetean coeficientul 9, stabilit de legea mai sus mentionata, se inmulteste cu valoarea salariului minim brut pe tara garantat in plata.
– Pentru vicepresedinti Consiliului Judetean coeficientul 8, stabilit prin aceeasi lege, se inmulteste cu valoarea salariului minim brut pe tara garantat in plata .

rn

Avand in vedere ca Hotararea de Guvern nr. 937/2018 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevede faptul ca “incepand cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabileste in bani, fara a include sporuri si alte adaosuri, la suma de 2.080 lei lunar….”au fost stabilite indemnzatiile pentru presedintele si vicepresedintii Consiliului Judetean prin inmultirea coeficientului corespunzator la noua valoarea a salariului minim brut pe tara garantat in plata.
La indemnizatia obtinuta dupa calculul de mai sus se aplica o majorare de 25% stipulata de Legea 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, care prevede ca “indemnizatiile lunare ale presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene si primarilor si viceprimarilor unitatilor administrativ-teritoriale care implementeaza proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile se majoreaza cu pana la 25%.”
in regulament-cadru privind criteriile pe baza carora se stabileste procentul de majorare salariala pentru activitatea prestata in proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile se stipuleaza faptul ca pentru 3 sau mai multe proiecte se acorda o majorare de 25%.
2. Salarizarea managerului interimar se realizeaza conform prevederilor din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora salariul managerului de spital va fi cel putin egal cu salariul de baza al directorului medical majorat cu 10%.
3. Dispozitiile privind salarizarea personalului, indiferent de functia ocupata, nu pot fi facute publice intrucat ar duce la incalcarea prevederilor Legii 53/2003 – Codul Muncii, art.163, alin.1: “Salariul este confidential, angajatorul avand obligatia de a lua masurile necesare pentru asigurarea confidentialitati.
Biroul de presa"

rn

Asa cum spune comunicatul, salariile sunt secrete, dar pot fi simplu calculate de oricine care vrea cu adevarat sa stie cu cat este platit un sef sau un vice de Consiliu Judetean din banii salajenilor contribuabili.
Pentru salariul lui Tiberiu Marc luati in calcul ca acesta castiga noua salarii minime. La care adaugati un spor de 25 la suta si rezulta suma. Si se aduna ceva, pentru ca numai sporul de 25 la suta e 1.000 de euro. Veti afla astfel si de ce Tiberiu Marc nu are masina personala. Pentru ca nu ii trebuie.
Cei doi vicepresedinti, Panie si Szilagyi, castiga cate opt salarii minime, plus sporul de 25 la suta. Oamenii astia nu se stie ce pacate au de iau o leafa minima mai putin decat Tiberiu Marc, dar se descurca cu opt salarii, pentru ca din sporul de 25 la suta mai fac aproape doua salarii minime si ajung la echivalentul a zece salarii minime.
Dupa ce calculati si aflati cati bani castiga sefimea judetului in fiecare luna, nu mai spuneti la nimeni; e secret!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut