Semănatul sorgului furajer in ogor propriu se poate face după culturi perene, cereale prăşitoare. Sorgul nu este o bună premergătoare pentru cerealele de toamnă, insă el se poate semăna pe acelaşi teren timp de 4-5 ani.
Toamna se execută o arătură adancă, iar primăvara inainte cu 5-7 zile de semănat se pregăteşte patul germinativ. Puritatea minimă a seminţelor admise la semănat este de 90 la sută, iar capacitatea minimă de germinaţie de 70 la sută. Epoca optimă de semănat corespunde cu tempeeratura solului la 10 -12 grade Celsius, calendaristic odată cu, sau după semă-natul porumbului.
Distanţa de semănat este de 12,5-25 de centimetri pentru masă verde şi de 60-7- de centimetri intre randuri, pentru siloz. In primul caz trebuie să se realizeze o desime de 150-160 de plante pe metru patrat, iar in cel de al doilea o desime de 50-60 plante pe metru patrat. Norma de sămanţă va fi de 40-45 de kilograme la hectar, respectiv 15-20 de kilograme la hectar.
Sorgul se poate cultiva şi in amestec cu leguminoase anuale, indeosebi cu soia. Pentru masă verde se seamănă 25 de kilograme de sorg in amestec cu 35 de kilograme de soia. Asta pentru un hectar. Producţiile de masă verde din acest amestec sunt mai mici, insă producţia de proteină este mai mare, de pană la 900 de kilograme la hectar.
Lucrări de ingrijire
Imediat după răsărire, in perioada alungirii rădăcinilor, creşterea in inălţime a sorgului este foarte lentă. In această perioadă se pot produce imburuienări, de aceea este indicată erbicidarea cu Gesaprim sau Pitezin, in cantitate de 2,5 kilograme la hectar, in soluţie cu 300-400 litri de apă, asemănător cu rebicidarea porumbului. Culturille semănate la randuri distante se prăşesc mecanic de cate ori este necesar.
Recoltarea
Recoltarea pentru masă verde incepe in faza de burduf a plantelor. Recoltarea mai tarzie determină obţinerea unor producţii mai mari, insă de calitate mai slabă, nutreţul fiind grosier. Recoltarea pentru insilozare se execută la formarea boabelor. Insilozarea se face in mod asemănător cu porumbul. La prima recoltare, in faza de inflorire producţia de masă verde ajunge la 40-50 de tone la hectar.