”Cu viața mea apăr viața” și ”Prietenii pompierilor” și-au desemnat câștigătorii

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Porolissum”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Sălaj, a reluat concursurile destinate elevilor de liceu și gimnaziu, după doi ani în care aceste competiții au fost stopate din cauza pandemiei.

Ediția din acest a concursurilor cu tematică de protecție civilă și tehnico-aplicative – “Cu viața mea apăr viața” și ”Prietenii pompierilor” – a avut loc în ziele de 12 și 13 mai, având șase, respectiv cinci echipaje de elevi.

La concursul “Cu viața mea apăr viața” au participat șase echipaje, trei de liceu și alte trei echipaje formate din elevi de gimnaziu. După parcurgerea celor trei probe ale competiției, la categoria liceu, a fost desemnat câștigător echipajul Colegiului Național “Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei. Locurile 2 și 3 au fost ocupate de echipajele Liceului Tehnologic “Voievod Gelu” Zalău și al Liceului Tehnologic “Mihai Viteazul” Zalău.

La categoria Gimnaziu, locul I a fost ocupat de echipajul Școlii Gimnaziale Chieșd, locul II de echipajul Liceului cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău, iar locul III de echipajul Școlii Gimnaziale “Lucian Blaga” din Jibou.

Etapa județeană a concursului ”Prietenii Pompierilor” a avut cinci echipaje concurente. La finalul celor trei probe, primul loc al clasamentului a fost ocupat de elevii Liceului Tehnologic nr. 1 Surduc, locul II – de elevii Școlii Gimnaziale “Iuliu Maniu” Zalău, iar locul III – de elevii Școlii Gimnaziale nr.1 Marca. Locurile IV și V au fost atrbuite echipajelor școlilor gimnaziale din Românași și “Silvania” din Șimleu Silvaniei. ”Scopurile acestor competiții a fost acelea de formare și dezvoltare a unor trăsături morale cum sunt: spiritul de echipă, curajul, hotărârea, disciplina, corectitudinea cât și dezvoltarea capacităților de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență. Felicitări și le mulțumim tuturor participanților, elevilor, profesorilor coordonatori ai cercurilor de elevi, cadrelor, voluntarilor ISU și ai Crucii Roșii Sălaj pentru implicare și dăruire!”, au transmis reprezentanții ISU Sălaj.

About Author

One Reply to “”Cu viața mea apăr viața” și ”Prietenii pompierilor” și-au desemnat câștigătorii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *