Cu trei victorii, nationala lui Gheorghe Tadici s-a calificat la Campionatul Mondial din Ungaria

Cu trei handbaliste de la HC Zalau in lot, nationala de tineret a castigat trei meciuri din tot atatea posibile la turneul de calificare ce a avut loc in weekend la Cluj

rn

Echipa României de tineret sub de 20 de ani, antrenata de Gheorghe Tadici si Bogdan Burcea, s-a calificat duminica dimineata la Campionatul Mondial din Ungaria, programat în luna iulie.
Din lotul echipei nationale de tineret au facut parte si portarita Raluca Kelemen, dar si Andreea Stinga si Diana Nichitean, toate trei legitimate la HC Zalau.
Tricolorele au facut pasul catre turneul final cu trei victorii obtinute în turneul de calificare la Cluj, ultima fiind înregistrata în fata Ucrainei, scor 28-27.
Dupa 33-25 cu Croatia si 32-13 cu Georgia, nationala de tineret avea o simpla formalitate de îndeplinit în ultimul joc cu Ucraina. Partida a fost însa mai dificila decât s-a anticipat, iar jocul a fost mai complicat pentru ca junioarele tricolore si-au facut singure viata mea grea. Asa cum a remarcat chiar si selectionerul Gheorghe Tadici, dupa primele 10 minute în atac a fost concurs de aruncari la poarta. Câteva atacuri au fost nepregatite, iar jucatoarele au facut-o mare pe Voronko, portarul din Ucraina, care avea sa fie pâna la final cea mai buna jucatoarte a meciului.
România a avut un joc cu reusite si nereusite în atac, dar si în aparare, acolo unde Daciana Hosu s-a trezit în dese rânduri singura în fata adversarelor. Cu o evolutie inconstanta în ambele faze ale jocului, România nu s-a putut desprinde niciodata la mai mult de 4 goluri pe tabela de marcaj, diferenta pe care a realizat-o de câteva ori în partea secunda.
Dupa 16-16 la pauza, tricolorele s-au desprins la 20-16 în primele 5 minute de la reluare. Ucraina a tinut însa pasul cu România si a revenit de câteva ori pe tabela de marcaj, atât în prima repriza, dar si în partea secunda. Evolutia scorului a avut forma unor valuri, 14-11, 16-16, 20-16, 21-20, 25-21, 26-24, 28-24, 28-27 final.
Jocul României nu a fost la nivelul asteptat de antrenori, echipa a primit goluri mult peste target-ul impus la vestiare înainte de meci, dar la final a fost o noua victorie si o calificare cu succese pe linie la Campionatul Mondial. Generatia 98-99 va avea, asadar, sansa de a-si face trecerea catre senioare dupa un turneu final, scrie ProSport.

rn

Rezultate Echipa Nationala de Tineret

rn

Romania – Croatia 33 – 25
Romania – Georgia 32 – 13
Romania – Ucraina 28 – 27

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *