Un bărbat de 32 de ani din Zalău a fost înregistrat de aparatul radar, sâmbătă, la ora 15.19, pe drumul județean 191 C, în Brebi, conducând cu viteza de 82 de km/h.

Evident că a fost oprit de polițiștii Serviciului Rutier care l-au și testat cu aparatul drugtest, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive în organismul acestuia.

Potrivit biroului de presă al IPJ Sălaj, conducătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere până la soluționarea cauzei și a fost însoțit la spital pentru recoltarea de probe biologice care să confirme sau să infirme rezultatul testării cu drugtest.

”Menționăm că rezultatul drugtest nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, se precizează în informarea de presă.