Cu 207 km/h între Șimleu Silvaniei și Pericei

În perioada 2-4 iulie, polițiștii din Șimleu Silvaniei au derulat o serie de acţiuni punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave: viteza și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul acțiunii a fost depistat un bărbat de 40 de ani, din judeţul Sălaj, care circula cu autoturismul pe Drumul Național 1H, între Șimleu Silvaniei și Pericei, cu viteza de 207 km/h, deși pe sectorul de drum respectiv limita de viteză este de 70 Km /h.

Vitezomanul a primit o amendă de 2.900 lei și a rămas fără permis pentru 90 de zile.

Pe același sector de drum a fost depistat de polițiști un alt sălăjean, de 31 de ani, în timp ce conducea motocicleta cu viteza 186 Km/h. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru neregulile constatate în trafic în weekend, polițiștii au aplicat în total 83 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 24.070 lei. Dintre acestea, mai mult de jumătate au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză .

De asemenea, au fost reținute 13 permise de conducere, dintre care 9 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, unul pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, iar  3 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Au fost retrase și două certificate de înmatriculare, pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Conform O.U.G. 195/2002, depășirea cu mai mult de 50  km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

1 thought on “Cu 207 km/h între Șimleu Silvaniei și Pericei

  1. pe colegul cu 207km/h va rog sa il iertati se pregatea pentru examenul de pilot la Wizzair. putina intelegere nu are si poitia romana :))

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.