CSVM Zalau se intoarce fara victorie de la Constanta

CVM Tomis Constanta – CS Volei Municipal Zalau 3-0
Tomis Constanta – CSVM Zalau 3-2
Finala Diviziei A1 la volei masculin, dintre CSVM Zalau si Tomis Constanta a pornit la drum, odata cu primul meci, care s-a disputat vineri seara în Sala „Tomis” din Constanta. Din pacate, zalauanii au început cu stângul seria meciurilor, si s-au vazut învinsi în minim de seturi, desi, în doua au fost la conducere pâna spre final.
Astfel, meciul doi din finala mare se anunta a fi unul extrem de interesant. Însa, la cum a început partida am crezut ca vom asista la un meci de trei seturi, si unul pe care formatia gazda sa îl câstige lejer având în vedere ca primul set a fost câstigat de 14! de campioana României. Încurajati frenetic de publicul spectator, campionii au jucat excepional si în actul secund.  În zadar au fost eforturile zalauanilor de a reveni în coasta campioanei, deoarece elevii lui Martin Stoev si-au adjudecat setul doi la o dife-renta colosala (25 – 16).
Cu totul altfel au stat lucrurile în setul trei, zalauanii fiind la conducere înca de la început. La primul time-out tehnic, tabela indica un avantaj considerabil pentru Nagy Peter si compania, iar la cel de-al doilea tot un avantaj consis-tent pentru oaspeti (14 – 16). Practic, în acest set am putut vedea dorinta zalauanilor de a obtine o victorie la malul marii. Tensiunea a crescut, atât în teren cât si în afara lui, având în vedere ca zalauanii se legau de un fir de ata pentru a obtine un rezultat pozitiv, iar constantenii doreau sa puna punct meciului. Spre bucuria fanilor zalauani,stop_coloana favoritii au reusit sa se impuna la o dife-renta de trei puncte în setul trei.
Practic, si al patrulea partial avea sa aiba acelasi istoric ca si precedentul, si astfel se restabilea egalitatea pe tabela. Soarta învingatoarei avea sa se stabileasca în setul cinci, iar publicul spectator privea cu sufletul la gura acest final de meci.
Începutul a apartinut oaspetilor, care au fost la conducere (2- 3), (5 – 6), dar pu-blicul constantean avea sa sara în ajutorul echipei. Finalul de set a gasit toata sala în picioare, încurajându-si frene-tic echipa. Acest lucru avea sa se vada si pe tabela, Martin Nemec si compania preluând conducerea si distantându-se la trei puncte (10 – 7). Sfaturile date de tehnicianul Martin Stoev, aveau sa dea roade, astfel, campionii aveau sa câstige setul la o diferenta de patru puncte.
Astfel spus, campioana României a mai facut un pas important spre cucerirea medaliilor de aur. Totusi, zalauanii pot stopa lupta spre medalii obtinând doua victorii la poalele Mesesului, saptamâna aceasta. CSVM Zalau ne-a demonstrat ca poate sa tina piept campioanei, si pentru prima data în acest sezon reuseste sa smulga doua seturi campionilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *