septembrie 28, 2022

CSS Zalau, vicecampioana nationala la lupte libere

Dupa ce a câstigat primul tureu de calificare, luptatorii zalauani au reusit o prestatie buna si la cel de-al doilea turneu, la Odorheiu Secuiesc, clasându-se pe locul 2 la general. Dupa o pauza de sapte ani, Zalaul este din noua vicecampioana nationala, performanta care ne face pe toti mândri, iar sportivii si antrenorii sectiei de lupte libere de la CSS Zalau ar merita apreciati si sprijiniti mai mult, având în vedere rezultatele pe care le obtin la competitiile importante

rn

În perioada 4 – 5 decembrie, la Odorheiu Secuiesc a avut loc a doua etapa, cea finala, a Campionatului National pe Echipe la Lupte Libere. Organizata sub egida Federatiei Române de Lupte, competitia de la Odorheiu Secuiesc s-a desfasurat la trei categorii, lupte libere, lupte greco-romane si lupte feminine.
Înaintea disputarii acestei etape, reamintim faptul ca în prima etapa, desfasurata la Câmpulung Muscel, CSS Zalau a ocupat locul 1 cu 120,5 puncte, urmata în clasament de CSS Odorheiu Secuiesc (115 puncte), CSS Viitorul Cluj (82,5 puncte) si CSM Onesti (74 de puncte).
Astfel, având în vedere ca a câstigat prima etapa, CSS Zalau îsi propunea sa repete isprava din primavara, asteptarile fiind mari pentru lupatorii zalauani. Pentru aceasta competitie, clubul zalauan a deplasat un lot de 15 sportivi, însotiti de antrenorul Gheorghe Panc.
Pentru aceasta etapa, CSS Zalau a facut un protocol de colaborare cu CSM Calarasi, pentru ca, conform regulamentului ai voie sa împrumuti sportivi pentru maxim trei categorii, iar CSS Zalau a avut nevoie de sportivi la doua categorii, 57 kg si 61 kg.
Din lotul de 15 sportivi deplasati, opt au reusit sa si puncteze pentru echipa, clasându-se pe locuri fruntase. Cele mai bune rezultate le-au obtinut Simion Pop, locul 2 la categoria 92 de kilograme, Zainea Matei (56 kg, CSM Calarasi), Sergiu Pop (65 kg), Vasile Moldovan (86 kg) si Darius Puscas (125 kg), toti obtinând locul 3.
În total, în cea de-a doua etapa, CSS Zalau a acumulat un punctaj de 137,5 puncte, iar cumulat cu rezultatul din prima etapa, a reusit un total de 258 de puncte, suficient pentru locul 2 si pentru titlul de vicecampioana nationala. CSS Odorheiu Secuiesc a câstigat Campionatul National, acumulând un total de 320 de puncte, iar podiumul a fost completat de CSM Onesti cu un total de 227 de puncte. Pe locul 4 s-a clasat CSS Viitorul Cluj cu 207,5 puncte.
Ultima data când Zalaul a fost vicecampioana nationala la lupte libere se întâmpla în 2011. Astfel, dupa sapte ani de asteptare, ne putem mândri, din nou, cu o asemenea performanta, iar sportivii si antrenorii merita aprecieri si felicitari pentru acest rezultat care face cinste orasului si judetului nostru.
“Medalia de vicecampion la echipe vine cu echipa pe care am construit-o anul trecut. Anul trecut au fost în ultimul lor an la cadeti si în acesta a fost primul lor an la juniori. Avem o echipa relativ tânara si eu zic ca suntem pe drumul cel bun. Ma declar multumit de rezultatul obtinut. Sigur, ne-am fi dorit sa câstigam locul 1, dar, din pacate, am fost destul de slabuti ca prestatie la categoriile de mijloc, 70, 74 si 79 de kilograme, unde speram ca pe anul viitor sa ne putem întari. Le multumesc colegilor, domnului Pantea si domnului Calian pentru ajutor si sprijinul acordat la echipa. De asemenea, pe aceasta cale îi multumesc si domnului director Dorian Faur pentru sprijin si sustinere si Primariei municipiului Zalau, pentru ajutorul acordat”, ne-a spus Gheorghe Panc.
CSS Zalau: Sergiu Pop (65 kg), Razvan Bojan (70 kg), Dan Iepure (74 kg), Cristian Trif (79 kg), Antonio Chiba (86 kg), Vasile Moldovan (86 kg), Simion Pop (92 kg), Gabriel Sauca (97 kg) si Darius Puscas (125 kg). Antrenori: Gheorghe Panc, Ioan Pantea si Ioan Calian
Sa spunem ca pentru luptatorii de la CSS Zalau urmeaza o noua competitie importanta. Astfel, la finalul saptamânii va avea loc si finala Cupei României, la Putna.
“Urmeaza Cupa României la juniori, unde vom deplasa 12 – 14 sportivi si ne propunem câstigarea unei medalii. sanse bune la medalii au Vasile Moldovan, Sergiu Pop si Darius Puscas, cu mentiunea ca cel din urma este la scoala Politiei de Frontiera de la Falticeni, dar sper sa ne putem baza pe el la Cupa României”, ne-a mai spus Gheorghe Panc.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.