CSS Zalau – campioana nationala la minivolei!

Noua campioana nationala la minivolei, CSS Zalau a castigat toate cele cinci partide, pierzand doar un singur set. Acest titlu national la minivolei este primul din istoria Clubului Sportiv Scolar Zalau. De-a lungul anilor s-au mai obtinut cateva clasari in primele zece locuri.
Echipa de minivolei de la CSS Zalau, pregatita de Georgeta Dobrota, a cucerit titlul de campioana nationala la Turneul Final al Campio-natului National, la categoria copii nascuti in 1996 sau mai mici. Competitia s-a desfasurat in perioada 3-5 aprilie, la Bucuresti, unde au participat cele mai bune 8 echipe din tara, impartite in doua serii. Din prima serie au facut parte formatiile, CSS N.Gane Falticeni, CSS 1 Pajure Bucuresti, CNMB Ramnicu Valcea, CSS Lapi Dej, iar din seria a doua, pe langa CSS Zalau au mai participat si CSS Bacau, CSS-CFR Bucuresti (organizatoarea competitiei) si CSS D. Golescu Campulung Muscel. Echipele au facut un joc de inalt nivel tehnic pentru varsta lor, cu rasturnari spectaculoase de scor, cu recuperari de mingi foarte grele, care au fost aplaudate de publicul asistent.
In prima partida a turneului zalauanii i-au invins fara drept de apel, pe cei de la Campulung Muscel, cu 3-0 (25-19, 25-8, 25-21), iar in a doua partida au trecut, cu putine emotii in setul trei de CSS Bacau, cu scorul de 3-0 (25-20, 25-19, 28-26). In ultima partida din serie, tinerii voleibalisti zalauani au castigat in fata formatiei care a organizat competitia, CSS-CFR Bucuresti, cu scorul de 3-0 (25-18, 25-8, 25-16). In urma acestor rezultate, CSS Zalau s-a calificat in grupele pentru ocuparea locurilor 1-4. In semifinale, zalauanii au intalnit echipa CNMB Rm. Valcea, de care au trecut, cu un categoric 3-0 (25-11, 25-18, 25-18). In cealalta semifinala s-au intalnit formatiile Lapi Dej si CSS Bacau, castig de cauza au avut dejenii, care au invins cu 3-2 si s-au calificat in ultimul act al intrecerii. Finala mica a fost castigata de CSS Bacau prin victoria cu 3-2 in fata celor de la Ramnicu Valcea. In finala mare s-au intalnit CSS Zalau si CSS Lapi Dej, echipa noastra reusind sa castige cu 3-1 (25-18, 25-13, 19-25, 25-15). Astfel, CSS Zalau a devenit noua campioana nationala la minivolei. “Am plecat la turneu cu speranta de a termina intrecerea pe unul din locurile 1-4, dar chiar nu ma asteptam sa cucerim titlul national. Drept urmare, felicit copiii si sper ca acestia sa continue activitatea sportiva si pe viitor”, a declarat Georgeta Dobrota, la finalul competitiei.
Iata si componenta echipei CSS Zalau: Mihai Criste, Claudiu Iov, David Osvath, Rares Baleanu, Sergiu Cozorici, Dan Hasmasan, Octavian Chiorean, Marius Chende, George Cimpoies, Vlad Chis.
Pe aceasta cale, antrenoarea copiilor, Georgeta Dobrota, vrea sa multumeasca Scolilor Gimnaziale “Mihai Eminescu”, “Simion Barnutiu” si “Corneliu Coposu”, precum si Liceului sportiv “Avram Iancu” si in special parintilor care au inteles ca sportivii trebuie sa se pregateasca foarte mult si au lasat alte activitati extrascolare in detrimentul participarii la antrenamente.
Ce este minivoleiul?
Minivoleiul are aceleasi reguli ca si voleiul, dar mai sunt cateva lucruri care trebuie specificate. De exemplu, echipa este formata din 4 jucatori, fata de 6 la juniori si seniori, terenul are o dimensiune de 7 pe 7 m, fata de 18 pe 9 m, la seniori si juniori, iar fileul are o inaltime de 2,10 m, fata de 2,24 la fete si 2,43, la baieti. In primele trei seturi, dupa fiecare set, se schimba obligatoriu doi jucatori si intra altii doi care nu au jucat nici un minut si nici nu se poate face nici o schimbare in timpul setului, numai daca intervine o accidentare. Cei mai buni doi jucatori pot evolua permanent in teren, iar din setul al patrulea, formatia este libera si se pot face schimbari, dar nu mai multe de patru.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *