In cursul saptamanii trecute, 28 aprilie- 2 mai, la Baia Mare s-a desfasurat Turneul final la juniori I. 3 echipe au dominat aceasta faza a intrecerilor: LAPI Dej, CSS Zalau si CSS 2 Ukro Baia Mare, intre care s-a stabilit ordinea pe podiumul clasamentului. CSS Zalau a fost nevoita sa se multumeasca cu medaliile de bronz chiar daca a inregistrat acelasi numar de victorii si infrangeri cu echipele clasate pe locurile I si II, Dej si Baia Mare. Din pacate echipa noastra a inregistrat un numar mai mare de seturi pierdute, din cele 5 meciuri jucate si 4 castigate, 3 au fost adjudecate cu 3-2, aceste seturi fiind decisive in stabilirea ordinii pe podiumul de premiere. Acest „Triunghi al Bermudelor”: Dej, Baia Mare si Zalau a dominat cu autoritate celelalte adversare din sudul tarii: Craiova, Bucuresti si Ploiesti. Cea mai disputata partida a fost intre CSS 2 Baia Mare si CSS Zalau, incheiata dupa 5 seturi aprige, partida in care brigada de arbitri a facut tot posibilul ca Zalaul sa piarda, dupa ce zalauanii au avut 2-0 la seturi si 21-16 in setul trei !?!. Practic aceasta partida pierduta cu 3-2 trebuia castigata de CSS Zalau cu 3-0, si la ora actuala se discuta despre campioana Romaniei CSS Zalau.
Ieri, 3 mai, am avut o discutie cu dl.prof. Marin Silaghi, principalul zalauan, care ne-a declarat: „Turneul de la Baia Mare a fost foarte echilibrat, cu 6 finaliste care au reprezentat tot atatea scoli de volei, in ciuda rezultatelor dintre ele. Echipa noastra a inceput mai greu turneul, cu victorii dupa 5 seturi, acumulan-du-se oboseala inerenta. Putem spune ca titlul national l-am pierdut odata cu infrangerea in fata echipei din Baia Mare, pe care trebuia sa-l castigam cu 3-0. Au mai fost voci care ar fi dorit sa ne scoata pe noi din „circuit”, tragand din rasputeri cu Craiova, pana ce i-am invins pe olteni cu 3-0. In ultimul meci, cel cu Lapi Dej, am invins cu 3-2, dupa un maraton de peste doua ore. Sunt sigur ca daca turneul era la Zalau si daca se respecta de catre jucatori disciplina tactica si se eliminau unele executii de tehnica individuala (servicii si preluarea din servicii), daca se respectau indicatiile date de catre cei doi antrenori, echipa dion Zalau putea deveni campioana nationala. Oricum, ii felicit pe toti cei care au contribuit la obtinerea acestei medalii.” De asemenea, dl Silaghi a tinut sa le ureze obsolventilor de liceu (8 componenti ai echipei),” succes deplin in continuarea performantei voleibalistice la echipe de seniori, succes la BAC si la admiterea in invatamantul superior si in integrarea in viata sociala si sa nu uite ca in perioada 28 aprilie-2 mai 2010 puteau deveni campioni nationali”. Printre cei carora le-a adresat multumiri s-au numarat si cei” care au fost alaturi de noi, ne-au sunat sa ne adreseze cuvinte de incurajare si de succes”, dar si secundului Dan Predescu, cel cu care am pregatit echipa, dintre care 4 sportivi au fost la Centrul de Excelenta de la Dej si in mod deosebit domnului Nicu Ciupe, care in perioada turneului final a facut naveta intre Zalau si Baia Mare pentru fiecare meci, astfel ca prin serviciile oferite sa putem face recuperarea dupa fiecare partida, mai cu seama ca zalauanii au jucat peste 20 de seturi in 5 zile”.
Avand in vedere valoarea lotului din Zalau, 4 jucatori sunt nominalizati pentru loturile nationale de juniori si cadeti : Zaha, Kiss, Predescu si Ciupe.
Iata rezultatele echipei pregatite de prof Marin Silaghi si Dan Predescu: CSS ZALAU- CS CFR Bucuresti 3-2 (25-23, 20-25,25-22,16-25, 15-13); CSS ZALAU- Colegiul National „Mihai Viteazul” Ploiesti 3-2 (21-25, 25-17, 23-25, 25-18, 15-12); CSS Ukro Baia Mare-CSS ZALAU 3-2 ( 20-25, 24-26, 25-22, 32-30, 15-11); CSS ZALAU- Colegiul National „Nicolae Titulescu” Craiova 3-0 ( 25-16, 27-25, 25-16), CSS ZALAU- LAPI DEJ 3-2(18-25,25-22,25-23,23-25,15-12).
.Echipa medaliata cu BRONZUL national : Felician SABOU, Adrian PANTEA, Cristian ZAHA, KISS Gabriel, Florin CIOBANU, Andrei ALEXA, Radu PREDESCU, Adrian POP, Mihai CIUPE, Gheorghe PURCAR, Ciprian PUSCAS.
Nota: In perioada urmatoare alte doua echipe ale Clubului Sportiv Scolar Zalau vor participa la turneele finale: echipa de cadeti, pregatita de prof. Geta Dobrota, in perioada 5- 9 mai, la Dej, iar la distanta de o saptamana va pleca la turneul final echipa de minivolei, pregatita de Lidia Grodniski.