ianuarie 29, 2023

CSM a constatat probleme grave in Dolj

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Virgil Andreies, a declarat, luni, ca in urma verificarilor preliminare privind cazul Gorbunov s-au constatat probleme foarte grave de practica neunitara la Sectia penala a Tribunalului Dolj, precum si la Parchetul Tribunalului Dolj.
De asemenea, Andreies a afirmat ca s-au constatat grave deficiente si la Biroul executari de la instantele brasovene.
“Avem o problema foarte grava de practica neunitara la Sectia penala a Tribunalului Dolj. Ma refer la faptul ca trei dosare, avand acelasi obiect si cu aceleasi concluzii din expertiza medico-legala, au gasit rezolvare prin trei solutii diferite”, a precizat presedintele CSM.
De asemenea, Andreies a declarat ca s-a constatat o problema extrem de grava privind practica neunitara si la Parchetul Tribunalului Dolj, intr-unul dintre dosare declarandu-se recurs, iar in altul, in care s-a admis cererea de intrerupere a executarii pedepsei in cazul lui Gorbunov, nu s-a formulat calea de atac.
Procurorul general, Codruta Kovesi, a sesizat, luni, Inspectia Judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la participarea si concluziile procurorilor de la Parchetul Tribunalului Dolj in procesele in care Serghei Gorbunov a cerut intreruperea executarii pedepsei.
Gorbunov este cercetat in cazul atacului armat de la o casa de schimb valutar din Brasov soldat cu doi morti.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut