octombrie 4, 2022

CS Volei Municipal nu poate face transferuri internationale

 Federatia Internationala de Volei a blocat orice achizitie a fostei campioanei din cauza unor datorii. În aceste conditii, tranzactiile cu brazilianul Leo Dal Bosco, austriacul Philipp Kroiss si cu bulgarii Jani Jeliazkov si Miroslav Gradinarov nu se pot parafa

rn

Este o premiera faptul ca echipa de volei a Zalaului are deja finalizat lotul pentru sezonul 2018 – 2019. De fapt, bulgarul Nikolay Jeliazkov avea deja numele de jucatori pe care se va baza în urmatoarea stagiune, înca de la finalul sezonului trecut.
“Acum la echipa este liniste”, spunea presedintele Vasile Cota, în zilele trecute. Din pacate, însa, apele s-au tulburat tocmai la nivel înalt, deoarece Federatia Internationala de Volei (FIVB) a blocat recent transferurile internationale ale fostei campioane!?
Astfel, pe lista realizata de FIVB în ce priveste numele echipelor ce nu pot face transferuri internationale a intrat si CS Volei Municipal Zalau!
În actul respectiv, forul international arata faptul ca gruparea salajeana a fost blocata înca din data de 19 aprilie 2018, din cauza unor litigii financiare, cel mai probabil fata de unii jucatori straini, care în ultima perioada a îmbracat tricoul Zalaului.
În aceste conditii, absolut orice transfer de jucator strain a fost blocat. Altfel spus, tranzactiile cu brazilianul Leo Dal Bosco, austriacul Philipp Kroiss si cu bulgarii Jani Jeliazkov si Miroslav Gradinarov nu se pot parafa, desi cei patru voleibalisti au semnat contracte cu fosta campioana a României.
Am dorit sa vedem si mai multe amanunte despre acest subiect, astfel ca l-am contactat si presedintele clubului, însa Vasile Cota nu stia absolut nimic despre aceasta sanctiune a Federatiei Internationale de Volei!
“Într-adevar, în trecut am avut transferurile internationale blocate, deoarece au existat niste restante financiare fata de Marin Lescov din sezonul 2015 – 2016, când eu nu eram la club. Pâna la urma, s-au platit toate restantele din contributii proprii ale asociatilor, nu din bani de la Primarie. Acum, nu mai avem de platit absolut niciun euro. Transferurile pe care le-am facut acum se vor înregistra si nu exista niciun dubiu”, ne-a declarat Vasile Cota.
Din pacate, realitatea este cam alta si CS Volei Municipal se afla pe aceasta lista a “rusinii” de unde speram sa iesim cât de repede.
În aceste conditii, si cei de la Federatia Româna de Volei încep sa îsi faca unele probleme în ce priveste participarea echipei de volei din Zalau în cupele europene.
Astfel, Gabriela Bulgariu – cea cu relatile internationale din FRV – a precizat ca echipa trebuie sa dea garantii financiare solide catre Federatie pentru a putea fi înscrisa în Challenge Cup, iar data limita este cea de 11 iunie.
Altfel spus, oficialii FRF vor sa… sufle si în iaurt, dupa ce VCM Tomis Constanta a ramas cu datorii mari de la FIVB, iar FRV a trebuit sa le acopere.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.