februarie 9, 2023

Crucea Rosie, asaltata de tigani

Conducerea Filialei Salaj a Crucii Rosii a dat, ieri, “socoteala” in fata comitetului judetean pentru activitatea derulata anul trecut si si-a prezentat intentiile pentru anul recent inceput, cadrul fiind oferit de adunarea generala a filialei pe anul 2009. Din prezentarea facuta de directorul executiv, Laura Bungeteanu, a rezultat, ca salajenii au beneficiat, in 2008, de ajutoare din partea Crucii Rosii in valoare de peste 300 de milioane. O parte din acesti bani s-au constituit in ajutoare pentru varstnici, in cadrul proiectului “Si batranetea este o varsta”, de care au beneficiat 70 de persoane din Zalau, Simleu, Jibou, Cehu Silvaniei, Bobota, Lozna si Meseseni. De ajutoare din partea filialei salajene au beneficiat si bolnavii de SIDA si TBC, care au primit in mai multe randuri diverse produse si obiecte de igiena personala. In colaborare cu CARP si DGASC Zalau, au fost distribuite pachete si persoanelor nevoiase din Zalau, precum si copiilor strazii.
In prezentarea de ieri, directorul filialei salajene s-a plans, totodata, de ^presiunile pe care le fac asupra Crucii Rosii persoanele de etnie roma din judet, in mod deosebit cei din Dersida, Jibou, Romanasi si Agrij, care solicita mereu ajutor”.
Activitatea Crucii Rosii a insemnat, si in 2008, implicarea in educatia pentru sanatate si prim ajutor a copiilor si tinerilor, dar si pregatirea pentru interventii la dezastru a membrilor celor sapte detasamente existente in judet.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut