Clubul Rotary organizeaza joi, 21 mai, la Zalau, un cros pe o distanta de aproape 1000 de metri, la copii si seniori. Scopul crosului este de a exprima importanta sportului si a miscarii pentru toate varstele in vederea dezvoltarii unui corp sanatos. Clubul Rotary are ca parteneri in organizarea intrecerii pe Inspectoratul Scolar Salaj si Directia Judeteana pentru Sport. Clubul Rotary a mai organizat o astfel de competitie in urma cu trei ani, unde au participat 782 de concurenti.
Crosul se va desfasura pe traseul Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”-Casa de Cultura a Sindicatelor (pana la ceas). Alergarea se va desfasura pe 5 categorii de varsta, baieti si fete: clasele V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII. A cincea categorie, o reprezinta adultii.
Gheorghe Tadici, membru fondator al Clubului Rotary, a spus ca s-au axat mai mult pe tineri pentru a-i face sa uite de calculator si de viata virtuala. „Ne-am axat pe tineri pentru a-i scoate din fata calculatorului, intr-o perioada in care obezitatea a castigat teren foarte mare si sigur ca ne dorim sa combatem acest flagel, in ideea unei comunitati si natiuni mai sanatoase”.
Alergarea va incepe la ora 16:45, iar festivitatea de premiere va avea loc pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor. Toti alergatorii vor primi tricouri si diplome de participare. Reprezentantii clubului invita pe toti zalauanii sa participe la cros, atat ca alergatori, cat si ca simpli spectatori.