februarie 9, 2023

A talharit o femeie de 68 de ani
O tanara acuzata de talharie a fost prinsa de politistii de la Biroul Transporturi Feroviare. Potrivit informatiilor primite de la Tincuta Dumuta, purtator de cuvant al IPJ Salaj, L. Monica, de 25 de ani, a talharit, la sfarsitul lunii ianuarie, o femeie de 68 de ani in halta Galaseni, comuna Cuzaplac.
Femeia se intorcea de la Cluj cu trenul, iar la coborare a fost intampinata de L. Monica. Aceasta s-a oferit sa o ajute. “Tanara i-a luat geanta din mana si s-a indepartat de batrana, care insa nu s-a intimidat si a pornit dupa ea. Cand a ajuns-o, L. Monica deja scotocea prin geanta, unde spera sa gaseasca pensia femeii. Aceasta din urma a vrut sa-si recupereze geanta, insa tanara a agresat-o si a trantit-o la pamant, dupa care a fugit”, a declarat Tincuta Dumuta. Cazul a fost inregistrat initial cu autor necunoscut, dar politistii de la Biroul Transporturi Feroviare au identificat-o, in cateva zile, pe presupusa autoare a talhariei, pe care au prezentat-o, vineri, instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva, fiind emis pe numele acesteia un mandat pentru 29 de zile.
Amenzi pentru soferii masinilor inmatriculate in strainatate
64 de soferi ai unor masini inmatriculate in strainatate au facut cunostinta indeaproape cu legile din Romania fiind sanctionati de catre politistii salajeni in perioada 3-5 februarie. Politistii au verificat in perioada mai sus amintita peste 200 de autoturisme, dintre care 186 inmatriculate in Uniunea Europeana si 33 in tari din afara UE. Cele mai multe sanctiuni au fost aplicate pentru starea tehnica necorespunzatoare a auto-turismelor (18 “amenzi”), dar si pentru viteza peste limita legala (11), iar 16 soferi au fost penalizati pentru ca au “uitat” sa poarte centura de siguranta. “De asemenea, au fost retrase doua certificate de inmatriculare a autovehiculelor inmatriculate in UE”, a mai adaugat Tincuta Dumuta.
Pasager ranit grav
Un grav accident de circulatie a avut loc duminica noaptea, in localitatea Tusa.
^”In jurul orei 22,00, pe DJ 191 D, B. Florin, din Mal, in timp ce conducea un autoturism marca VW PASSAT, nu a adaptat viteza de deplasare la conditiile de drum in curba deosebit de periculoasa la stanga, iar carosabilul fiind umed, a pierdut controlul directiei si a parasit partea carosabila, rasturnandu-se in sant”, a precizat purtatorul de cuvant al IPJ. In urma impactului, pasagerul de pe bancheta dreapta fata a fost ranit grav. De remarcat este faptul ca desi curba era deosebit de periculoasa, aceasta – dupa cum spune Tincuta Dumuta – este nemarcata si nesemnalizata.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut