Cronica neagra

Sarbatori indoliate
Zilele de sarbatoare ale Craciunului nu au adus doar liniste si voie buna in casele salajenilor. Din nefericire, pentru unii participanti la trafic sarbatorile s-au transformat in zile suferinta, pe patul de spital, sau chiar de doliu. Astfel, in numai trei zile (25-28 decembrie) au avut loc mai multe accidente grave soldate cu multi raniti dar si cu decesul a doua persoane.
A murit in dimineata de Craciun
Primul accident deosebit de grav a avut loc chiar in prima zi de Craciun in localitatea Dersida, comuna Bobota.
Potrivit informatiilor primite de la Tincuta Dumuta, purtator de cuvant al IPJ Salaj, in jurul orei 10,30, S. Janos, de 24 ani, domiciliat in Sarmasag, in timp ce conducea autoturismul marca Opel Kadet a accidentat mortal pe F. Ana, de 84 de ani, din localitatea Dersida, care, in calitate de pieton s-a deplasat neregulamentar pe partea dreapta a partii carosabile, desi aceasta era prevazuta cu acostament si trotuar destinat circulatiei pietonale.
La neglijenta victimei s-a adaugat insa si incostienta soferului care, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice a urcat la volan. In urma cercetarilor s-a stabilit ca S. Janos avea o concentratie de 0,66 mg/l alcool pur in aerul expirat.
A traversat neregulamentar
Al doilea deces provocat de un eveniment rutier a avut loc in data de 27 decembrie, ora 18,50, pe DN 1F, intre localitatile Bobota si Sarmasag.
“B. JENO, cu domiciliul in Ungaria, in timp ce conducea autoturismul marca BMW, a accidentat-o mortal pe numita B. Floarea, de 78 ani, din localitatea Bobota, care s-a angajat in traversarea neregulamentara a drumului”, a precizat Tincuta Dumuta.
Tanar sofer ranit grav
Vineri, 26 decembrie, ora 03.40, pe D.N. 1H, in localitatea Babeni, R. Ionut Mihai, de 19 ani, din satul Ciocmani, in timp ce conducea autoturismul marca Dacia 1310, din cauza neatentiei in conducere, intr-o curba la dreapta, a patruns pe contrasens si s-a rasturnat in afara partii carosabile. Conform sursei citate anterior, in urma accidentului, conducatorul auto a fost ranit grav, iar pasagerii autoturismului B. Daniel, de 19 ani si P. Vlad, de 15 ani, ambii din Ciocmani, au fost raniti usor.
A intrat cu masina
in pod
In aceeasi zi, in jurul orei 12.45, pe DC 74, intre localitatea Panic si municipiul Zalau, S. Ioana, de 26 ani, din localitatea Aghires, in timp ce conducea autoturismul marca Fiat Panda, datorita neadaptarii vitezei la conditiile de drum, respectiv la efectuarea unui viraj la stanga, a pierdut controlul autoturismului si a intrat intr-un cap de podet.
In urma impactului a fost accidentata grav o pasagera, iar soferita si o alta femeie ce se afla in masina au suferit leziuni usoare.
Pieton accidentat grav
Data de 26 decembrie a adus ghinion si pentru o femeie din localitatea Lompirt.
La ora 17.42, pe DC 104, in localitatea amintita mai sus, G. Endre Zsolt, de 32 ani, domiciliat in orasul Simleu Silvaniei, in timp ce conducea autoturismul marca Dacia 1310, datorita neatentiei in conducere, a intrat pe contrasens accidentand-o grav pe V. Aurelia, de 38 ani, care se deplasa in calitate de pieton pe marginea drumului.
I-au calmat jandarmii
In perioada 24-28 decembrie jandarmii salajeni au asigurat ordinea si linistea publica la manifestarile organizate in municipiul Zalau si au intensificat patrularile auto in mediul rural, cu precadere in zonele unde au fost organizate activitati cu public numeros.
Din declaratiile lt. Cristian Bolfa, ofiter relatii publice, am aflat ca jandarmii au intervenit la 6 solicitari pe telefonul de urgenta 112, pentru cazuri de tulburare a ordinii publice prin producerea de zgomote sau pentru aplanarea unor situatii conflictuale. Jandarmii au aplicat 11 sanctiuni contraventionale in valoare de 3.300 lei (33 de milioane in lei vechi) dar, din fericire, nu au constatat fapte de natura infractionala.
Unul dintre incidentele care a necesitat interventia angajatilor Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) a avut loc vineri noaptea (26 decembrie), in jurul orei 3,30, la discoteca din localitatea Chechis. Jandarmii au fost chemati pentru a aplana un conflict spontan produs intre trei tineri.
“In fapt, G. Marcel, de 24 de ani, din localitatea Letca, a fost agresat fizic de C. Ionut, de 24 de ani si C. Sergiu, de 22 de ani, ambii din localitatea Surduc. Acestia din urma, fara un motiv anume, pe fondul consumului de alcool, au aplicat mai multe lovituri cu pumnii lui G. Marcel”, ne-a declarat lt. Cristian Bolfa.
Jandarmii au intervenit pentru oprirea conflictului iar in urma verificarilor efectuate, pentru stabilirea imprejurarilor in care s-au produs faptele, i-au sanctionat pe cei doi agresori cu amenda in valoare de 1.000 lei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *