A facut „tandari” o caruta
Sambata, 27 martie 2009, in jurul orei 19,15, in localitatea Mirsid, C. Ovidiu, de 37 ani, din localitatea Firminis, conducea o autoutilitara cand a efectuat o manevra de depasire neregulamentara a unui autovehicul si a trecut pe contrasens, intrand in coliziune frontala cu o caruta, care era condusa din sens opus (fara a fi semnalizata corespunzator pe timp de noapte) de R. Dan de 39 ani, din localitatea Mirsid. „In urma impactului, conducatorul carutei si fiul acestuia de 9 ani au fost grav accidentati”, a precizat Tincuta Dumuta, purtator de cuvant al IPJ Salaj.
S-a oprit in sant
Tot sambata seara , la ora 21,40, pe DN 1F, intre localitatile Sutor si Sincraiu Almasului, a avut loc un alt accident grav. „B. Bogdan, de 20 ani, din Zimbor, se afla la volanul unui autoturism, cand din cauza neadaptarii vitezei de deplasare la conditiile de drum in curba, a pierdut controlul volanului si a intrat pe contrasens, in santul din partea stanga a drumului”, a mai declarat Tincuta Dumuta.
Soferul a suferit leziuni grave, iar pasagera de pe bancheta dreapta fata a autoturismului a fost ranita usor.
Dosar penal in… familie
Cu ocazia efectuarii controlului traficului rutier, politistii de la postul comunal Mesesenii de Jos l-au oprit pe G. Rares, de 16 ani, din Zalau, care conducea un autoturism, pe DC 76, intre localitatile Mesesenii de Sus si Mesesenii de Jos, fara a avea permis de conducere. „Cu ocazia cercetarilor, politistii au constatat ca mama tanarului i-a incredintat acestuia autoturismul pentru a-l conduce”, a declarat Tincuta Dumuta.
Daca expertiza psihiatrica la care urmeaza sa fie supus tanarul „sofer” va dovedi ca acesta a avut discernamant in momentul cand conducea autoturismul, minorul va raspunde penal pentru comiterea infractiunii si risca o pedeapsa, cu inchisoarea, cuprinsa intre 1 si 5 ani.
Cu o pedeaspa cuprinsa intre 6 luni si 3 ani este sanctionata si fapta mamei tanarului, intrucat i-a incredintat fiului sau, cu stiinta, masina, desi stia ca acesta nu are permis de conducere si nici varsta legala pentru a conduce autovehicule.
A ars in propria casa
Duminica seara, in jurul orei 22,01, Politia a fost sesizata de catre K. Bela, din Diosod, care a reclamat faptul ca la un imobil din vecinatate a izbucnit un incediu. Din primele verificari ale politistilor, reiese faptul ca D. Adalbert, de 46 ani, proprietarul casei, a fost surprins de incendiu si nu a reusit sa mai iasa din imobil, intrucat suferea de afectiuni fizice locomotorii, si, din pacate acesta a murit in locuinta cuprinsa de flacari. „Din cercetarile efectuate la fata locului de pompieri, impreuna cu procurorii si politistii, s-a constatat faptul ca victima si-a autoincendiat casa”, ne-a informat purtatorul de cuvant al ISU, sg. maj. Andrei Crisan.