septembrie 24, 2023

Pentru prima data in mai mult de zece ani, gazul se ieftineste. Potrivit anuntului facut de catre presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Petre Lificiu, de la 1 mai, pretul gazelor naturale va fi redus cu 3%. “Aceasta decizie a fost luata avand in vedere evolutia pretului international al gazelor, dar motivul principal l-a constituit situatia grea a oamenilor in acest an dificil. Operatorii au inteles sa isi amane recuperarea anumitor datorii mai mari. Este un fel de solidaritate fata de populatie”, a spus Lificiu.
Ieftinirea nu va avea un impact deosebit asupra consumatorilor, intrucat in lunile calduroase consumul de gaze este mai mic.
Initial, ANRE anuntase ca gazul va fi ieftinit abia in toamna, pe motiv ca furnizorii trebuie sa isi recupereze pierderile acumulate pana acum. Expertii din domeniu sustin ca reducerea tarifului era mai mult decat necesara, de vreme ce cotatia gazelor naturale, care evolueaza in paralel cu cea a petrolului, a scazut considerabil in ultimele luni, ca urmare a crizei economice care a redus cererea globala de gaze.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut