Criză de personal la Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Zalău

1
1029

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău solicită suplimentarea numărului de personal pe Secția Oncologie, pe fondul creșterii numărului pacienților cu afecțiuni oncologice tratați în spitalizări de zi și spitalizări continue. Patologia specifică, precum și cazurile grave care sunt internate au dus, implicit, la creșterea volumului de activitate, spun reprezentanții unității medicale.

Pe secție sunt angajați în prezent 11 asistenți medicali cu care se poate asigura activitatea în ture, câte 2 asistenți în tura de zi ( în intervalul 7:00-19:00) și câte 1 asistent în tura de noapte (19:00-7:00). Normativul de personal prevede un număr minim de 10 posturi și o limită maximă de 14 posturi de asistenți medicali la Oncologie. Potrivit conducerii spitalului, având în vedere patologia specifică, dar și cazurile grave care sunt internate, este necesar ca și în tura de noapte să fie câte 2 asistenți, motiv pentru care solicită suplimentarea numărului de posturi din cadrul Secției Oncologie cu încă 2 posturi de asistenți medicali.

Proiectul de hotărâre privind modificarea organigramei Spitalului Județean se va afla miercuri, 28 aprilie, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean.

Spitalul solicită, de asemenea, transferarea unui post vacant de asistent medical din Secția pediatrie în Secția medicină internă, pentru Compartimentul hematologie, care funcționează în cadrul Secției medicină internă, cu un număr de 5 paturi.
Având în vedere specificul activității din acest compartiment, se impune funcționarea cu personal separat față de cel din Secția medicină internă, deoarece aici se desfășoară activități specifice (administrare medicamente citostatice, administrare frecventă
de transfuzii cu produse de sânge, biopsii osteomedulere, etc.), explică reprezentanții unității medicale.
Pentru a asigura continuitatea activității 24 de ore din 24 și tratamentul pacienților care se adresează acestei specialități, au fost repartizate 5 asistente medicale dar, pentru a se putea acorda zilele de concediul de odihnă, zilele libere și pentru a se putea
acoperi graficul de activitate în situația în care o persoană lipsește, acest număr este insuficient, prin urmare este necesar încă un post de asistent medical, pentru buna desfășurare a activității în acest compartiment.

Unitatea medicală mai dorește transformarea unui post vacant de tehnician de aparatură medicală, din
Serviciul tehnic, logistică și aparatură medicală în post de tehnician în specialitatea electronică sau electrotehnică pentru a putea fi scos la concurs. În acest serviciu sunt 2 tehnicieni care s-au pensionat în anul 2020, dar au rămas să lucreze în continuare, cumulând salariul cu pensia pe durata stării de alertă. Cei 2 salariați au solicitat însă încetarea activității începând cu data de 1 mai 2021. De menționat că în prezent nici măcar nu mai există formă de învățământ pentru pregătirea în meseria de tehnician aparatură medicală. Având în vedere numărul mare de aparate medicale care trebuie gestionate, este necesară ocuparea acestui
post, explică reprezentanții unității medicale.

În urma acestor modificări numărul total de locuri de muncă aprobate în statul de funcții al Spitalului Județean de Urgență Zalău este de 1.534 de posturi.

1 COMENTARIU

  1. Alo, Alina, salariile din sănătate sunt faraonice pe lângă ceilalți. Nu mai vrem creșteri aici, gata, cui nu-i ajunge, să emigreze, nu-l reținem !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.