noiembrie 26, 2022

Criza de directori de scoli s-a rezolvat prin numiri directe de catre sefa Inspectoratului Scolar Salaj, Maria Pop

Posturile de directori si directori adjuncti in scolile salajene s-au ocupat in sfarsit in proportie de suta la suta. “n cursul zilei de azi directorii vor primi deciziile de numire in posturi, urmand ca tot azi sa se afiseze, pe site-ul Inspectoratului Scolar, lista nominala a noilor directori si directori adjuncti, spune purtatorul de cuvant al institutiei, Marcel Lucaciu. 

Dupa concursul organizat in luna iulie si dupa proba interviului din 21 – 22 august, tot au mai ramas vacante 22 de posturi, care s-au ocupat, pana la urma, prin numiri directe facute de inspectorul scolar general, Maria Pop.
Vom vedea azi, asadar, cine sunt cei 22 de directori si directori adjuncti care ajung la conducerea scolilor prin simpla lor numire in functie.
“n luna iulie, pentru ocuparea celor 58 de posturi libere de directori si directori adjuncti in scolile din Salaj, s-au prezentat 36 de candidati. Dintre acestia, au promovat examenul 29, in timp ce 7 au fost declarati respinsi. Au ramas, atunci, 29 de posturi de directori si directori adjuncti neocupate.
A urmat apoi o alta etapa pentru recrutare de directori si directori adjuncti, de data aceasta fiind vorba doar de o proba tip interviu. Proba interviului a avut loc in 21 si 22 august. S-au inscris 12 candidati pentru cele 29 de posturi libere, s-au prezentat 11, trei au fost respinsi, iar unui candidat ii lipsea avizul din partea minoritatilor. Astfel ca dupa proba interviului s-au mai ocupat 7 posturi de director si director adjunct in Salaj. Au ramas 22 de posturi de conducere, care s-au ocupat prin numire directa de catre inspectorul general Maria Pop. Mai exact, inspectrul scolar general a facut propunerile, iar cei propusi au avut nevoie de avizul Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar. Ieri a fost data limita pentru ocuparea posturilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *